Kayyum Gazetecileri "Tazminatsız" İşten Çıkardı!

TAKİP ET

Paralel yapı soruşturması kapsamında İpek Medya Grubu'na atanan kayyumlar, işten çıkardıkları gazetecilere tazminatlarını vermedi. Ayrıca gazetecilerin işsizlik maaşı alamayacağı da bildirildi.

Paralel yapı soruşturması kapsamında Bugün TV, Kanaltürk, Millet Gazetesi ve Bugün Gazetesi'ne atanan kayyumlar, toplam 73 gazeteciyi işten çıkardı. Sadece kendilerine verilen bir kağıtla işten çıkarıldıklarını öğrenen gazeteciler, ihbar ve kıdem tazminatları konusunda da ilginç bir durumla karşılaştılar. İşten kovulan çalışanlara, İş Kanunu'nun 25. madde kapsamında işten çıkarıldıklarını ve bu nedenle hiçbir hak talep edemeyecekleri belirtildi.   İŞSİZLİK MAAŞI DA ALAMAYACAKLAR 25. madde kapsamına alınan ve işlerinden olan gazeteciler, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne gittiklerinde ise işsizlik maaşı da alamayacakları gerçeği ile karşılaştılar. Bu duruma sebep olarak ise “İşveren tarafından işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı nedeni ile fesih” maddesi gösterildi. Kayyumun kovduğu gazetecilerin 10 ay boyunca ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanması da engellendi.

bugün gazetesi Bugün Tv gazetecilere tazminat yok işsizlik maaşı Kanaltürk kayyum kayyum kime denir kayyum nedir kayyumlar gazetecileri kovdu kayyumlar ne yaptı kayyumların işleri kayyumun kovduğu gazeteciler Mill