Kayseri Merkezli 11 İlde FETÖ Operasyonu! Çok sayıda Gözaltı Var

TAKİP ET

Terör örgütü FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki asker mahrem yapılanması ve şifresine yönelik Kayseri merkezli 11 ilde operasyon başladı. Operasyon kapsamında 31 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılırken şimdiye kadar 15 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından terör örgütü FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki askeri mahrem yapılanması ve şifresini yönelik başlatılan çalışmalar devam ediyor. Kayseri'de bakkal ve Büfe olarak faaliyet gösteren şyerlerinde kontörlü olarak kullanıldığı Anlaşılan sabit hatlardan 57 askeri personelin ardışık olarak aradıkları ve bu aramaların Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarından sorumlu mahrem İmamlar tarafından yapılan örgütsel aramaları olduğu değerlendirilirken şüpheliler hakkında silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan soruşturma başlatıldı.

15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Savcılık tarafından yapılan savaş çalışmalar sonucunda bu şahısların 26'sı hakkında daha önceden fetö soruşturmaları kapsamında işlem yapıldığı haklarında işlem yapılmayan 21 kişinin muazzaf 7 kişinin ilgili KHK ile askeri okuldan ilişiği kesilen ve 3’ü emekli ve ihraç olmak üzere toplam 31 kişi olduğu belirlendi. Bu sabah saatlerinde Kayseri merkezli olarak 11 ilde başlatılan eş zamanlı operasyonlar kapsamında şimdiye kadar 15 kişi gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı bulunan diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. 

Son dakika FETÖ kayseri operasyon