Kayıp Suudi Gazeteci Olayıyla İlgili Şok İddia: Asıl Hedef Erdoğan

TAKİP ET

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Suriye gazetesi Cemal Kaşıkçı'ya ne oldu? Bütün dünya Bu sorunun yanıtını merak ederken Gazeteci Hüsnü Mahalli ortaya çok konuşulacak bir iddia attı.

2 Ekim Salı günü nikah işlemleri için Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu na giden ve bir daha kendisinden haber alınamayan Hatta öldürüldüğü belirtilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı sırrını korumaya devam ediyor. Olayla ilgili olarak başta Türkiye olmak üzere Suudi Arabistan ABD den açıklamalarda geliyor.  Suudi Arabistan Cemal Kaşıkçı hakkında bütün iddiaları reddederken ABD ve Türkiye olayın aydınlatılması için yoğun çaba harcıyor.

HÜSNÜ MAHALLİ OLAYIN PERDE ARKASINI YAZDI

Suudi Arabistan İstanbul başkonsolosluğu'na girdikten sonra gazeteci kaşıkçı'nın kaybolması birçok iddiayı da gündeme getirdi. Bazı kesimler kaşıkçı'nın öldürüldüğünü bazı kesimler ise kaçırıldığını öne sürüyor. Diploması trafiği yaşanırken bütün dünya İstanbul'da neler olduğunu merak ediyor. Korkusuz Gazetesi yazarı Gazeteci Hüsnü Mahalli İse yaşanan olayın perde arkasını yazdı.

ANKARA'YLA ÇOK İYİ İLİŞKİLER KURMUŞTU

Mahalli, Kaşıkçı'nın Müslüman Kardeşler ideolojisine inanan bir gazeteci olduğunu belirterek, Suudi yönetimi ile ters düşmeden önce Kaşıkçı'nın 'Arap Baharı' sürecini aktif olarak desteklediğini ve Ankara'yla çok iyi ilişkiler kurduğunu belirtti. 

"HEDEF ERDOĞAN"

Mahalli yazısında, "Kral Selman ve oğlu Muhammed iktidara gelince kraliyet ailesinde kaybedenlerden yana tavır aldı ve işleri bozuldu." derken, "Suudi'leri çok iyi tanırım. Adamlar kindar ve gaddar ama aptalca davranırlar. İşte bu nedenle Kaşıkçı olayıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldıklarını düşünüyorlar." ifadelerini kullandı. 
Mahalli, Suudi yönetimin Kaşıkçı olayıyla amacının ne olduğunu şöyle özetledi;

"1- Adamlar Kaşıkçı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın dostu olduğunu biliyorlar.

2- Kaşıkçı'yı öldürerek Erdoğan'ın Katar'a verdiği desteğin intikamını aldıklarını ve Erdoğan'ı zor durumda bırakacaklarını düşünürler.

3- Önemli bir kişi olan Kaşıkçı'yı öldürerek tüm muhaliflere korkunç bir gözdağı vereceklerini hesaplıyorlar.

4- Eylemi İstanbul'da gerçekleştirerek Türkiye'de yaşayan Müslüman Kardeşler kökenli binlerce muhalifi korkutmak istiyorlar. Ülkelerindeki iktidarlara muhalif binlerce Arap gazeteci, yazar ve politikacı İstanbul'da ikamet ediyor ve bazıları da televizyon, gazete ve internet siteleriyle yayın yapıyor.

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı Korkusuz Gazetesi yazarı Gazeteci Hüsnü Mahalli Cemal Kaşıkçı olayı Cemal Kaşıkçı son dakika