Kayınpederini Öldüren Gelin: Defalarca Tecavüz Etti

TAKİP ET

Beykoz'da kendisine taciz ettiğini iddia ettiği kayınpederine silahla vurarak ölümüne neden olan kadın hakkında yerel mahkemenin verdiği beraat kararı İstanbul Bölge adliye mahkemesi 1 Ceza Dairesi kaldırıldı. İstanbul Bölge adliye mahkemesi kadının 15 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Tutuksuz sanık Esma Yeşilbaş avukatlarıyla birlikte İstanbul Bölge adliye mahkemesi 1 ceza dairesinde görülen duruşmaya katıldı. Sanık Yeşilbaş burada yaptığı savunmada suç kastının olmadığını belirterek, "Meşru müdafaa kapsamında hareket ettim. İlk derece mahkemesinin kararı doğrudur.  İstinaf talebinin reddini talep ederim."  ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Savcısı Ali Parlar duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcının mütalaasında her ne kadar ilk derece Mahkemesi'nde sanık yeşilbaşın üzerine atılı suçu meşru savunma ve zorunluluk koşullarına göre istediği belirtilerek beraatine karar verilmişse de meşru savunma halinin kabulü için öngörülen saldırı ve savunmanın eş zamanlı olması koşulunun bu somut olayda gerçekleşmediğini anlaşıldığı belirtildi.

15 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Mütalaada sanığın olay öncesi veya olay günü kendisine yönelik Haksız tahrik koşulları altında atılı suçu işlediği ve tahrikin ulaştığı Boyut gözetilerek üst derece indirim yapılmasın isabetli olacağı kaydedilirken bu nedenle Sanığın Haksız tahrik altında kasten öldürme suçundan cezalandırılması talep edildi. Mahkeme heyeti Sanığın 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

istanbul beykoz kayınpederini öldüren gelin son dakika ceza