Kayınbabasının Cenazesine Katılmadığı İçin Mahkeme O Kararı Verdi!

TAKİP ET

Boşanmak için mahkemeye başvuran çiftten kadının kayınbabasının cenazesine gitmemesi kusur sayıldı. Mahkeme konu hakkında emsal bir karar verdi.

Gaziantep'te bir çift aralarında yaşadığı şiddetli geçimsizlik ardından boşanmaya karar verdi. Ancak mahkeme tarafından kadının ölen kayınbabasının cenazesine katılmaması bir kusur olarak kabul edildi. Bunun üzerine cenazeye katılmayan kadının mahkeme tarafından bin lira tazminat ödemesine karar verildi. 

Gaziantep Aile Mahkemesine görülen dava büyük şaşkınlığa neden oldu. Bir süredir evli olan çift son zamanlarda yaşadıkları şiddetli geçimsizlik sebebiyle ayrılmak istediler. Bunun ardından koca evlendiği eşinden ayrılmak için avukatı aracılığıyla boşanma davası açtı. Mahkemeye başvuru yapıldıktan sonra iki tarafında birbirlerinden hem maddi hem manevi tazminat taleplerinin olduğu belirlendi. Taraflar dava süresince birbirlerini suçladılar ve bu durum mahkeme sürecinin de büyümesine neden oldu. 

CENAZEYE GİTMEMEK KUSUR SAYILDI

Aslı Y. isimli kadın eşi Ali Y.'nin eve bakmadığını ve maddi manevi ihtiyaçlarını karşılamadığını dile getirdi. Karşı taraf ise bu iddiaları yalanlayarak evliliği boyunca üzerine düşen tüm vazifeleri yerine getirdiğini anlattı. 

Koca ise mahkemede Aslı Y'nin sürekli kendisini başka evliliklerle ve başka eşlerle karşılaştırdığını, annesinin evine gittikten sonra bir daha dönmediğini babasının ölmesi üzerine taziye evine ya da cenazeye gelmeyerek zor günlerinde kendisini yalnız bıraktığını anlattı. Bunun ardından mahkeme emsal teşkil edecek bir karar verdi. Kadının kayınbabasının cenazesine katılmayarak kusurlu olduğunu, bu yüzden bin lira tazminat ödemesi gerektiğine karar verildi. 

boşanma mahkeme kayınbaba cenaze