Katkılı Akaryakıt Satışına İspat Şartı...

TAKİP ET

Akaryakıt dağıtım şirketleri tarafından basit bir işlemden geçirildikten sonra normal akaryakıttan daha pahalı satılan katkılı motorin ve benzin satışı yasaklandı. Katkılı akaryakıtın yola ve performansa yaptığı etkinin matematiksel veriler ve raporlar ile ispatlanması gerekecek.

Akaryakıt dağıtım şirketleri tarafından basit bir işlemden geçirildikten sonra normal akaryakıttan daha pahalı satılan katkılı motorin ve benzin satışı yasaklandı. Katkılı akaryakıtın yola ve performansa yaptığı etkinin matematiksel veriler ve raporlar ile ispatlanması gerekecek. Gerek görüldüğü takdirde sürücüler, istasyonlarda detaylı şekilde bilgilendirilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), sektörde çok konuşulacak önemli bir çalışmanın altına imza attı. Araçların performansında artış sağladığı, uzun yol yapma imkanı sağladığı ileri sürülerek normal motorin ve benzinden daha pahalı satılan katkılı motorin ve benzin satışına ispat şartı getirildi.

Akaryakıt şirketleri, katkılı akaryakıtın normal akaryakıttan farklı olduğunu ve ne tür avantajlar sağladığını Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna matematiksel veriler ve raporlar ile ispatlayacak. Katkılı motorin ve benzinin özellikleri, araca ve sürüşe ne tür etkileri olduğu bilimsel açıdan ispatlandıktan sonra satışı yapılabilecek. Yani benzin ve motorin, artık basit bir işlemden geçirildikten sonra katkılı olduğu ileri sürülerek normalinden daha pahalıya satışı yapılamayacak.

Satış Vizesini EPDK Verecek

Akaryakıt dağıtım şirketlerine katkılı motorin ve benzin satış vizesini, EPDK gerekli incelemeleri yaptıktan sonra verecek. Müşteriler ise gerek internet üzerinden gerekse istasyonlarda ürün hakkında detaylı şekilde bilgilendirilecek. Müşteriler, ürün hakkında soru sorduklarında gerekli yanıt verilecek. Bu konu üzerine yürütülen çalışmaların kısa bir zamanda tamamlanacağı bildirildi.  

Kısa bir süre öncesine kadar normal ürün ile katkılı ürün arasında litrede 2 kuruş fark vardı. Son zamanlarda katkılı ürün ile normal ürün arasındaki fark 5- 6 kuruşa kadar çıktı.

akaryakıt dağıtım şirketi EPDK katkılı akaryakıt araç performansı