Katili gördüğünü söylemişti, cinayetten kendisi tutuklandı

TAKİP ET

Eskişehir'de geçtiğimiz yıl temmuz ayında yaşanan olayda çobanlık yapan 22 yaşındaki Mehmet Topaloğlu'nun öldürülmesiyle ilgili mahkeme süreci sonuçlandı. Tutuksuz yargılanan Ahmet Çetin, ifadelerinde olay yerinde kar maskeli bir katili gördüğünü ancak yakalayamadığını iddia etti. 'Kasten öldürme' suçundan yargılanan Çetin, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme kararıyla birlikte tutuklama kararı da verilen Ahmet Çetin, cezaevine gönderildi.

Olay, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine bağlı İstiklalbağı Mahallesi'nde meydana gelmişti. Çobanlık yapan Mehmet Topaloğlu, silahlı bir saldırı sonucu ağır yaralanmış ve hastaneye kaldırıldığında hayatını kaybetmişti. Aynı mahallede yaşayan Ahmet Çetin, saldırganı gördüğünü söylemesi üzerine jandarma tarafından gözaltına alınmış, ancak daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmanın ardından Ahmet Çetin hakkında 'kasten öldürme' suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava sürecinde Ahmet Çetin'in ifadeleri ve deliller göz önüne alındı. Mahkeme heyeti, Çetin'i 'kasten öldürme' suçundan 25 yıl hapis ve ruhsatsız tabanca taşıma suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Kararın ardından tutuklama kararı da verilen Ahmet Çetin, duruşma salonunda tutuklanarak kapalı cezaevine gönderildi.

Eskişehir cinayet ölüm haberi