Kastamonu'da Şiddetli Yağmur ve Rüzgar Nedeniyle Uçan Çatı Bir Evin Balkonundan İçeri Girdi!

TAKİP ET

Kastamonu'da bugün meydana gelen sağanak yağış ve fırtına hayatı felç etti. Tosya ilçesinde meydana gelen sağanak yağış ve fırtına sonucunda birçok binanın çatısının uçtuğu ve çok sayıda konutun zarar gördüğü öğrenildi.

Kastamonu’da bugün meydana gelen sağanak yağış ve fırtına hayatı felç etti. Tosya ilçesinde meydana gelen sağanak yağış ve fırtına sonucunda birçok binanın çatısının uçtuğu ve çok sayıda konutun zarar gördüğü öğrenildi.

Kastamonu Tosya ilçesinde meydana gelen sağanak yağış ve fırtına vatandaşa oldukça zor anlar yaşattı. Akşam saatlerinde meydana gelen ve zaman zaman hızı saatte 90 kilometreyi bulan şiddetli fırtına evlerin çatılarını uçurdu. Çıkan fırtına nedeni ile çok sayıda binanın çatısı uçarken, birçok aracında fırtınanın sürükleyerek getirdiği ağır malzemelerden dolayı hasar gördüğü öğrenildi. Yaşanan fırtınanın meydana getirdiği hasarlar sonucunda Tosya Belediyesi İtfaiye ekipleri çatısı uçan ve çöken evlerde çalışma başlattı.

ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANDI

Rüzgarın hızının saatte 90 kilometreye ulaştığı tespit edilirken ilçe merkezinde bulunan birçok mahalle ve köylerde de elektrik kesintisi meydana geldi. Rüzgarın şiddeti nedeniyle birçok evin çatısı uçarken güneş panellerinin de uçtuğu belirlendi. Rüzgardan dolayı evleri zarar gören vatandaşlar ise yağan şiddetli yağmurun altına çocukları ile birlikte çıkmak zorunda kaldığı görüldü. 

ALIŞVERİŞ MERKEZİNİN ÇATISI EVİN BALKONUNDAN İÇERİ GİRDİ

Yaşanan şiddetli fırtına Bahçelievler Mahallesi’ndeki bir alışveriş merkezinin çatısındaki kiremit ve tahtaları da uçurdu. Uçan tahta ve kiremitlerin 6. katta bulunan bir evin balkonundan içeri girerek evin duvarının çökmesine ve apartman girişinde park halinde bulunan otomobil ve motosikletlerin üzerine düşerek araçlara ağır hasar verdiği öğrenildi.

 

kastamonu fırtına şiddetli yağış evlerin çatısı uçan çatılar evin içine giren çatı elektrik ksesintisi tosya