Kaşıkçı'nın Kaybolmasındaki Sır Perdesini Siyah Camlı Minibüs Aydınlatacak

TAKİP ET

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na 2 Ekim 2018 tarihinde giren ve bir daha kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü ve cesedinin camları filmle konsolosluk aracı ile binadan çıkarıldığı ihtimali üzerinde duruluyor.

İstanbul'daki Suudi Arabistan başkonsolosluğuna giriş yapan ve daha sonra sırra Kadem basan muhalif gazeteci Kemal Kaşıkçı ile ilgili ipuçları MİT İstanbul Bölge Başkanlığı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün görev yapan personelinden oluşan özel ekip tarafından araştırılıyor.

Kayıp gazeteci Cemal kaşıkçı hakkında en büyük şüphe, Konsolosluk binasında içeriye girmesinin ardından 2 saat sonra konsolosluktan ayrılan 6 araçtan biri olan camları filmli kaplı siyah minibüs üzerinde yoğunlaştı. Kaşıkçının öldürüldüğünden ve daha sonra konsolosluk yerleşkesinden çıkarıldığında endişelenen özel ekip Olay günü Suudi Arabistan'dan iki ayrı uçakla gelip aynı gün geri dönen 15 kişi ile ilgili incelemesine de devam ediyor.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri kriz masası oluştururken kaşıkçının Salı günü saat 13'de başkonsolosluk binasında girerken izlenip izlenmediğini ortadan kaybolduğu 13.00 - 16.20 saatleri arasında binadan çıkarılıp çıkarılmadığını araştırıyor. Gazetecinin başkonsolosluğa giriş yaptıktan iki saat sonra çıkışları görülen 6 aracında Konsolosluğu ait olduğu tespit edildi. Yapılan incelemede araçlardan 3'ün Ünsal diğer 3 ünite sol yöne gittiği belirlendi. Polis ekiplerinin şüphelilerin ise canlı film kaplı siyah minibüs üzerinde yoğunlaştı. Çünkü cama film kaplı siyah minibüs bir araçla birlikte konsolosluk önünde yaklaşık 4 saat bekliyor ve daha sonra d-100 karayoluna doğru hareket ediyor.  Araçların içerisinde bulunan kişilerin tespit edilmesi için çalışmalar devam ederken özellikle şüphe çeken biri camları film kaplı iki araç yeşil plaka taşıyor. Konsolosluk yerleşkelerinde olduğu gibi bu araçlarda da Arama yapılamıyor. Ayrıca araştırmalarına devam eden Emniyet ve MİT ekibi Kaşıkçı ya konsolosluğa ilk başvuru yaptığı 28 Eylül tarihlerinde Evrakların hazır olmadığını söylendi operasyon hazırlığı için iki hekimi randevu verildi bilgisine ulaştı. Yani Suudi istihbaratçıların 2 Ekim tarihinde konsolosluğa çağrıldığı ve Kaşıkçı’ya tuzak kurulduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

WASHINGTON POST: BU PLANLANMIŞ BIR CİNAYET

Kayıp suudi gazetecinin yazı yazdığı Washington Post gazetesinde Yer alan bir haberde ise "Türk yetkililer 15 kişilik timin Suudi Arabistan'dan Kaşıkçı'yı öldürme göreviyle geldiğini söylüyor. Bu planlanmış bir cinayet"  ifadeleri kullanıldı. BBC ise "Zaten gergin olan Türk-Suud ilişkileri daha da kötüye gidecek" yorumunu yaptı.

cemal kaşıkçı cemal kaşıkçı öldürüldü mü son dakika cemal kaşıkçı nerede