Kaşıkçı Soruşturmasında Konsolosluk Çalışanları Sorguya Alındı

TAKİP ET

Ünlü gazetecinin kaybının ardından yürütülen soruşturmada son dakika gelişmesi yaşandı. Konsolosluk çalışanlarının ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

Ünlü gazetecinin kaybının ardından yürütülen soruşturmada son dakika gelişmesi yaşandı. Konsolosluk çalışanlarının ifadeye çağrıldığı öğrenildi. 

Suudi asıllı ünlü gazeteci Cemal Kaşıkçı geçtiğimiz haftalarda evlilik işlemlerini tamamlamak için İstanbul'da bulunan Suudi Arabistan başkonsolosluğuna gitmişti. Sürekli olarak tehditler alan ve can güvenliğinden şüphelenen ünlü gazeteci bu süreçte can güvenliği konusunda nişanlısını uyarmıştı. 

Ünlü gazeteci konsolosluğa girdikten sonra uzun süre çıkmayınca nişanlısının birilerini araması sonrasında konsolosluk binasında olmadığı ifade edilmişti. Girişi kameralara yansıyan ancak çıkışının bir türlü bulunamadığı ünlü gazetecinin akıbeti konusunda tüm dünya basının merak içerisinde olduğu belirtiliyor. Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmüş olabileceği yönünde çeşitli iddialar gündeme gelmişti. 

KONSOLOSLUK ÇALIŞANLARI EMNİYETTE!

Amerika kaynaklı gazeteler yapmış oldukları haberlerde ünlü gazetecinin kesinlikle öldüğünü ancak cesedinin akıbeti konusunda kendilerinin de son derece meraklı olduklarını ifade etmişlerdi. Bunun üzerine ülkede konunun çözüme kavuşturulması için geniş çaplı bir araştırma başlatıldı. Bugün gelen son dakika bilgilerine göre ünlü gazetecinin kaybı hakkında başkonsoloslukta çalışanların emniyete çağrıldıkları ve ifadelerinin alındıkları belirtildi. Henüz emniyette ifade alma işlemi devam ediyor. Konsolosluk çalışanları arasında yer alan şoför, teknik ve bakım görevlileri ve konsolosluk çalışanları yer alıyor. Çağrılan kişilerin bu süreç içerisinde ifadelerinin savcılık tarafından büyük bir titizlik ile alındığı ifade edildi. Konu hakkında soruşturma hala devam ediyor. 

cemal kaşıkçı konsolosluk çalışanları ifade