Kas Arttıran Besinler

TAKİP ET

Güçsüz ve zayıf kaslara sahipseniz beslenmenizi gözden geçirme zamanınız gelmiştir. Bazı insanlar genetik özelliklerinden dolayı kas oranlarını daha kolay arttırabilirler. Şanslı azınlıktan değilseniz yazımız tam size göre…

İşte kas arttıran besinler;

BALIK

Omega 3 ve çeşitli yağlar açısından oldukça zengin olan balık kas oranını arttırıp sağlıklı beslenmek isteyenler için ilk sıralardadır.

TAVUK

Sağlıklı protein denilince akla ilk gelenlerden tavuğu yanında yeşil yapraklı sebzeler ile tüketebilirsiniz.

KIRMIZI ET

B12, çinko, demir, protein açısından zengin olan kırmızı eti haftada üç kez tüketmeye özen gösterin.  Ancak etin yağ oranına dikkat etmelisiniz.

YUMURTA

Bir yumurtada 5-6 gram protein bulunur. En saf proteini barındıran besinlerdendir. Pişirilme sürecinde fazla yağdan kaçının. 

SÜT ÜRÜNLERİ

Süzme yoğurt normal yoğurtlara göre iki kat fazla protein içerir. D vitamini yönünden de zengin bir besindir. Az yağlı peynir ve süt tüketmek de kas oranını arttırmak isteyenlerin ilk sıralarda ki tercihlerinden olabilir.

SEBZELER

Ispanak, brokoli, semizotu gibi oldukça düşük kalorili bu sebzeler yüksek lif oranına sahiptir. Yağ yakımını hızlandırıp kas kütlesinin artmasını sağlar.

ANANAS-MUZ

Muz güçlü bir kas yapıcıdır. İçindeki potasyum sayesinde kas kramplarına çare olabilir. Ananas ise içindeki bazı enzimler sayesinde proteinlerin parçalanmasını sağlar. Kas iltihaplanmalarını önler, spordan sonra oluşabilecek kas ağrılarını engeller.

KURUYEMİŞLER

Kuruyemişler içerdikleri besin öğeleri açısından zengin kaynaklardandır. Ara öğün için ideal besinlerdendir ancak faydalı olan kuruyemişler yüksek kalori barındırır. Dikkatli ve az miktarda tüketilmesi tavsiye edilir.

kas arttıran besinler sağlık kas spor sağlıklı beslenme