Kartal'ı Deviren Galatasaray Zirvenin Yeni Sahibi! Galatasaray 2 – Beşiktaş 0

TAKİP ET

Türkiye'nin nefesini tutup beklediği karşılaşmada sahadan 2 – 0 galip ayrılan Galatasaray uzun bir aradan sonra zirvenin yeni sahibi oldu.

Türkiye’nin nefesini tutup beklediği karşılaşmada sahadan 2 – 0 galip ayrılan Galatasaray uzun bir aradan sonra zirvenin yeni sahibi oldu. Spor Toto Süper Lig 31. hafta karşılaşmasında Galatasaray, Türk Telekom Arena’da ezeli rakibi Beşiktaş’ı ağırladı. Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren mücadelede Kartal’ı 2 – 0 gibi net bir skorla geçen Galatasaray puanını 63’e yükselterek son 6 haftada 12 puan kaybeden Medipol Başakşehir’in elinden avarajla liderliği aldı. 59 puanda kalan Beşiktaş ise şampiyonluk yarışında büyük yara aldı.

Spor Toto Süper Lig’de son haftalarda gösterdiği performansla şampiyonluk yarışına ortak olan Beşiktaş, Türk Telekom Arena’da ezeli rakibi Galatasaray karşısında etkili bir futbol ortaya koyamadı. Sahadan 2 – 0 mağlup ayrılan Kara Kartal, zirve yarışında Süper Lig’in bitimine 3 hafta kala Medipol Başakşehir ve Galatasaray’ın 4 puan gerisine düştü. Kara Kartal, ikili avarajda da zirvenin yeni sahibi Galatasaray’ın gerisinde kaldı.

Türk Telekom Arena’da nefesleri kesen mücadeleyi 50.805 biletli seyirci izledi. Galatasaray taraftarına şampiyonluk coşkusu yaşatan golleri 44. dakikada Onyekuru ve 54. dakikada Fernando kaydetti.     

Galatasaray Beşiktaş Süper Lig Türk Telekom Arena şampiyonluk yarışı son dakika haber