Kartal'ı Deviren Başakşehir, Zirveye Yerleşti

TAKİP ET

Süper Lig'in 11. haftasında Başakşehir'e konuk olan Beşiktaş'ın yüzü yine gülmedi. Başakşehir ile oynadığı 22 karşılaşmada sadece 4 defa galibiyet elde edebilen Beşiktaş, makus kaderini değiştiremeyerek Başakşehir'e bir kez daha boyun eğdi.

Süper Lig’in 11. haftasında Başakşehir’e konuk olan Beşiktaş’ın yüzü yine gülmedi. Başakşehir ile oynadığı 22 karşılaşmada sadece 4 defa galibiyet elde edebilen Beşiktaş, makus kaderini değiştiremeyerek Başakşehir’e bir kez daha boyun eğdi. Başakşehir’e galibiyeti getiren ve altın değerinde 3 puanı kazandıran golü ise Epureanu attı. Başakşehirli Elia’nın Beşiktaş filelerini havalandırdığı gol ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmazken, sarı kart gören Beşiktaşlı Medel ise cezalı duruma düştüğünden Sivasspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Beşiktaş, Süper Lig’in 11. haftasında Başakşehir’e konuk oldu. Her iki takımda mücadeleye o kadar hızlı başladı ki ilk 3 dakika içerisinde 2 net gol pozisyonu yaşandı. Karşılaşmanın 2. dakikasında Başakşehirli Caiçara net bir gol pozisyonundan faydalanamazken, 3. dakikada ise Beşiktaşlı Lens, yakaladığı net gol pozisyonunda fileleri havalandıramadı.      

Mücadelede 6. dakika oynanırken Başakşehirli Elia fileleri havalandırsa da itirazlar üzerine ‘VAR’ sistemine giden hakem Halis Özkahya, Başakşehirli Visca’nın ofsayt olması nedeniyle golü geçersiz saydı. İlerleyen dakikalarda gol arayışlarını sürdüren Başakşehir, arzuladğı gole 18. dakikada kornerden yapılan ortaya ceza sahası içesirisinde düzgün vuran Epureanu’nun fileleri havalandırmasıyla kavuştu. Bu gol aynı zamanda ilk yarınında skorunu belirledi.

İkinci yarıya etkili başlayan taraf ise Beşiktaş oldu. Mücadelenin 53. dakikasında Mustafa Pektemek’in volesinde top auta gitti. 57. dakikada ise Babel’in, Başakşehir kalesine gönderdiği füzeyi kaleci Mert müthiş çıkardı. 90+6 oynanırken net bir gol pozisyonu yakalayan Beşiktaş, bu fırsatı değerlendiremeyince 3 puanın sahibi Başakşehir oldu.    

Başakşehir, bu galibiyet ile puanını 24’e yükseltip zirvedeki yerini sağlamlaştırırken, Beşiktaş 18 puanda kaldı.       

Beşiktaş Başakşehir Epureanu Hais Özkahya Süper Lig