Kartal'da Çöken Binanın Enkazından Ses Var! İşte Mucize Kurtuluşun Hikayesi

TAKİP ET

İstanbul Kartal'da çöken binanın enkazından 45 saat sonra gelen ses umutları tazeledi.

İstanbul Kartal’da çöken binanın enkazından 45 saat sonra gelen ses umutları tazeledi. Binanaın enkazından 45 saat sonra kurtarma ekipleri tarafından sağ çıkarılan 16 yaşındaki bir genç hastanede tedavi altına alındı.

Kartal’da iki gün evvel 3 katı kaçak olan ve taşıma kolonlarının kesildiği belirtilen Yeşilyurt Apartmanı çökmüş ve apartman sakinleri çöken binanın enkazında kalmıştı. Kurtarma ekipleri 45 saattir aralıksız çalışmalarını sürdürse de umutlar tükenmeye başlamıştı ki enkazdan gelen bir ses herkesin yüzünü güldürdü. Çalışmalarını sesin geldiği bölgeye yoğunlaştıran kurtarma ekipleri 16 yaşında bir genci enkazdan sağ çıkarmayı başardı.

Enkazda yürütülen çalışmalarla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “45 saat sonra enkazdan 16 yaşında bir gencimiz sağ çıkarıldı. Kurtarma ekiplerimiz çalışmalarını sesin geldiği bölgeye yoğunlaştırdı. Gencimizin enkazda bulunduğu bölge tespit edilerek enkazdan çıkarılıp derhal ambulansla hastaneye sevk edildi. Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisine başlandı. Gencimizin kimliği belli. Kendisi de kimliğini söyledi. Gencimiz 16 yaşında ve erkek. Gencimizin ve kayıp vatandaşlarımızın kimliğini Cuma namazının ardından İnşallah açıklayacağız. Tüm halkımıza geçmiş olsun.” dedi.  

Kartal enkaz Yeşilyurt Apartmanı