Kartal'da Kontrolden Çıkan Araç Bariyerlere ve Taksiye Çarptı: 4 Yaralı

TAKİP ET

İstanbul'un Kartal ilçesinde yolda aşırı hızlı ilerleyen hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak önce bariyerlere, daha sonrada park halindeki taksiye çarparak durabildi. Kazada, 1'i ağır 4 kişi yaralandı.

Gece saat 03.30 civarında Hürriyet Mahallesi D-100 karayolu Ankara yönünde aşırı hızla seyreden Abdulsamet Gödek idaresindeki hafif ticari araç, sürücüsünün kontrolünü kaybetmesiyle refüjdeki bariyerlere girdikten sonra park halinde olan ticari taksiye çarptı. 

Kazanın ihbar edilmesinin ardından kaza mahalline polis, itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi. 

Kazada hafif ticari araç sürücüsü Abdulsamet Gödek ile hafif ticari araçta seyahat eden bir kişi ve ticari taksinin içerisindeki 2 taksi şoförü yaralandı. 

İlk müdahalesi kaza mahallinde sağlık ekipleri tarafından yapılan yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan hafif ticari araç sürücüsü Abdulsamet Gödek'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. 

Kazadan dolatı D-100 karayolunun Ankara yönünde ulaşım bir süre tek şeritten polis ekiplerinin kontrolünde sağlandı. Kazaya karışan araçların çekiciyle yoldan kaldırılmasından sonra ulaşım normale döndü. 

Kazada kırılan bariyerlerin parçaları ve kazaya karışan araçlardan yola fırlayan parçalar, İBB'nin yol bakım ekipleri tarafından temizlendi. 

Kaza hakkında konuşan Sedat Uğur, "İki ticari taksi sürücüsü araç değişimine gittiği esnada ATM'ye para yatırmak için geldi. Aracımız beton zeminde güvenli bölgede park halindeydi. Tam aracımıza binerken üstümüze doğru gelmeye başladı. Ne olduğunu anlayamadık. Doblo marka aracın içerisindeki 2 kişi yüksek ihtimalle alkollüydü. Arabanın altında şişeler vardı. Adam, kendi canının derdine düşmektense şişelerin derdine düşmüş. İki yaralıdan birinin durumu ağırdı. Sağlık ekipleri müdahale ettikten sonra ambulansla götürdü. Bizde kaza esnasında kafamızı cama vurduk. Bizi de ambulansla hastaneye götürecekler." dedi. 

Kazayla ilgili polis ekipleri tarafından soruşturma başlatıldı. 

İstanbul Kartal Trafik Kazası