Kars'ta Binlerce Kişi Kerbela'yı Andı: Tören Kur'an-ı Kerim ve İstiklal Marşı ile Başladı

TAKİP ET

Hz. Muhammed'in torunu olan HZ. Hüseyin ve yanındaki 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin 1378'inci yılı sebebiyle Kars'ta tam 15 bin kişi anma töreni düzenledi.

Hz. Muhammed’in torunu olan HZ. Hüseyin ve yanındaki 72 arkadaşının Kerbela’da şehit edilişinin 1378’inci yılı sebebiyle Kars’ta tam 15 bin kişi anma töreni düzenledi. 

KUR’AN-I KERİM VE İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Kars’ta Kerbela anmasına katılan binlerce kişi sabah erken saatlerde ilk olarak Hz. Ali Çarşı Camii ve Merkez Ehlibeyt Işıklı Camii önünde toplanarak Kur’an-ı Kerim tilaveti dinledi. Bunun ardından da binlerce kişi şehitler için saygı duruşu yapıldı ardından binlerce kişi hep bir ağızdan İstiklal Marşımızı okudu. 

TÖRENE 15 BİN KİŞİ KATILDI

Hz. Hüseyin ve yanındaki 72 arkadaşının Kerbela’da şehit edilişinin 1378’inci yıldönümü için toplanan kalabalık tam 15 bin kişiydi. Binlerce kişi Ehlibeyt Işıklı Camii önünde başlayan tören sonrasında ellerindeki dev Türk Bayrağı, Hz. Hüseyin ve Atatürk posterleriyle mersiyeler söyleyerek cami önünden Garnizon Şehitliği’ne kadar yürüdü buradan da Mahalle Mezarlığına ziyarette bulundu.

DESTE GRUPLARI ZİNCİLERLE DÖVÜNEREK HZ. HÜSEYİN’İ YAD ETTİ

Yeni Mahalle Mezarlığı önüne gelen grup burada Deste gruplarının zincirlerle dövünerek, sine vurma ve mersiyeleri ile Hz. Hüseyin’i yad etmeleri sonrasında mezar ziyaretlerini yaptı.

TÖRENE ÇOK SAYIDA YETKİLİ DE KATILDI

Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşı için yapılan Kerbela anma törenine Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkanı MHP’li Murtaza Karaçanta, Kars İl Müftüsü Mehmet Genç, Kars Işıklı Cami İmamı Seyit Ahmet Erdem, Kars MHP İl Başkanı Yaver Özcan, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen, Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve 15 bin kişi katıldı. 

 

kars kerbela anma hz. hüseyin 15 bin kişi kuranı kerim istiklal marşı tören