Kars'ta Askeri Bölgede Büyük Yangın! 17 Asker Hastaneye Kaldırıldı

TAKİP ET

Kars'ta askeri bölgede bulunan ormanlık bir alanda yangın çıktı. Çıkan yangının kontrol altına alındığı öğrenilirken yangına müdahale için gelen askerlerin dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Kars’ta askeri bölgede bulunan ormanlık bir alanda yangın çıktı. Çıkan yangının kontrol altına alındığı öğrenilirken yangına müdahale için gelen askerlerin dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Olay, Kars 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Çakmak Batı Kışlasına ait olan bir ormanlık arazide meydana geldi. Çıkan yangının sebebi henüz belirlenemezken yangının rüzgarın etkisiyle daha fazla yayıldığı ve alevlerin bir süre sonra kışlaya ait olan ağaçlık alana sıçradığı bilgisi alındı. 

YANGIN BÖLGESİNE TOMALAR SEVK EDİLDİ

Çıkan yangına askerlerin müdahalesi yetersiz kalınca Kars Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Kafkas Üniversitesine ait olan söndürme araçları sevk edildi. Ayrıyeten yangına müdahale için Kars İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı 2 adet TOMA gönderildiği belirtildi. Ekiplerin müdahalesine askerlerinde yardım ettiği ve söndürme çalışmalarının yaklaşık 4 saat sürdüğü belirlendi. Söndürme çalışmalarına yardım eden askerlerden 17’si dumandan hafif şekilde etkilenerek Kars Harakani Devlet Hastanesine sevk edildi. 

 

kars askeri bölge ormanlık alan yangın 17 asker duman hastane