Kars'ta servis devrildi! 1 öğrenci yaşamını yitirken 14 öğrenci yaralandı

TAKİP ET

Kars'ın Arpaçay ilçesinde öğrencileri servisi minibüs ile çarpışmasının ardından devrilmesi neticesinde bir öğrenci öldü, 14 öğrenci ise yaralandı. Servis soförü gözaltına alınırken, Vali Türker Öksüz, hastanede yaralılara ziyarette bulunarak sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı. 

Kars'ta taşımalı eğitim gören öğrencilerin yer aldığı Yaşar P. kontrolündeki servis minibüsü, Karaurgan köyü bölgesinde kaza yaparak devrildi. Kazada 13 yaşındaki Gökhan Polat yaşamını yitirdi, serviste bulunan 14 öğrenci ise yaralandı. 

İhbarın ardından olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri gönderildi. Yaralılar ambulanslar ile Arpaçay Devlet Hastanesi ile Kars'taki hastanelere sevk edildi. 

Vali Türker Öksüz, hastanede bulunan yaralıları ziyaret ederek sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı. Servis şoförü ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

"YARALI ÖĞRENCİLERİN HAYATİ TEHLİKESİ YOK" 

Vali ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Arpaçay Devlet Hastanesi'nde basın mensuplarına, ilçede kötü bir kazanın yaşandığını ifade etti. 

Kazada 1 öğrencinin yaşamını yitirdiğini belirten Vali Öksüz, "Bugün Arpaçay Karaurgan köyünde, Arpaçay merkezdeki 3 Kasım Ortaokulunun öğrenci taşıyan servis aracının trafik kazası yapması sonucu maalesef 15 öğrencimiz yaralanmıştır. Bu öğrencilerden birisi yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir, 14 yaralımızdan 9'u kontrol amaçlı olarak Harakani Devlet Hastanesi'ne nakledilmiştir. Burada yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir. Onlarla ilgili ilk bulgulara göre herhangi bir hayati tehlike söz konusu değildir. Çok üzücü bir olay. Allah beterinden saklasın, vefat eden öğrencimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına, ailesine milli eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi. 

Kars öğrenci servis