Kars kuduz nedeniyle bir köy karantina altına alındı! Saldırgan hareketleri sonrası ölü bulundu

TAKİP ET

Türkiye, kuduz bir köpeğin ısırması nedeniyle yaşamını yitiren 10 yaşındaki Mustafa Erçetin'in acısını halen yaşarken, korkutucu bir haberde bu sefer Kars'tan geldi. Denizgölü'de saldırgan hareketlerde bulunup ve ardından ölen kedide kuduz teşhisi kondu. Köy, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Komisyonu acil karar alarak tüm köy karantinaya aldı.

Kars'tan gelen kuduz haberi endişe yarattı! Saldırgan hareketlerde bulunarak ardından ölü bulunan kedide kuduz çıktı, tüm köy karantinaya alındı

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Denizgölü Köyü'nde ölen bir kedide kuduz teşhisinde bulunuldu. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün acil önlem kararı ile köy karantina altına alındı.

SALDIRGAN HAREKETLERİ SONRASI ÖLÜ BULUNDU

Denizgölü'de bir kedinin saldırgan hareketlerde bulunması ile ani ölümü üzerine şüphelenen köylüler, durumu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine ihbarda bulundu. Köye gelen ekip kediden aldığı numuneyi, Erzurum Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne sevk etti.

KUDUZ VİRÜSÜ TESPİ EDİLDİ

Erzurum Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü'nde yapılan tahkikin ardından kedide kuduz virüsü olduğu öğrenildi.

KÖY KARANTİNAYA ALINDI

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Komisyonu acil bir karar alarak köyde sahipsiz hayvanlara kuduz aşısı yaptırıldı. Öte yandan bütün bir köy karantina altına alındı.

 

Kars kuduz karantina