Karnını Doyurmak İsteyen Anne Kızını Sattı

TAKİP ET

Afganistan bölgesinde açlık ve yoksulluk giderek artıyor. Bunun üzerine bir annenin kızını satması büyük şaşkınlık yaşattı.

Afganistan bölgesinde açlık ve yoksulluk giderek artıyor. Bunun üzerine bir annenin kızını satması büyük şaşkınlık yaşattı. 

Son yıllarda Afganistan'da büyük dramların yaşandığı öğrenildi. Kuraklık ve kıtlık sebebi ile pek çok ölüm yaşanıyor. Çocukların yaşamlarını kaybettiği öğrenilirken yemek bulunamadığı için hastalıklarında giderek arttığı öğrenildi. Açlık ve yoksulluk ile mücadele devam ederken kendisinin ve ailesinin karnını doyurmak ve hayatta kalmak isteyen bir annenin 6 yaşındaki kızını sattığı öğrenildi. 

Bölgede açlık sebepleri ile büyük aile dramlarının yaşandığı öğrenildi. Bir anne 6 yaşındaki kızını yaşlı bir adama para ve yiyecek karşılığında sattı. Annenin yaptığı hareket büyük tepkilere neden olurken anne kızının başka birine daha satılıp satılmadığını bilmediğini belirtti. 

6 YAŞINDAKİ KIZINI YAŞLI ADAMA SATMIŞ

Bölgede açlık ve kuraklık sebebi ile zor durumda olan aileler kurulan çadırlarda yaşıyorlar. Kamp bölgesinde kız çocuklarının para karşılığında satılması adeta normal bir hale gelmiş. Bunun üzerine insanlık dramının yaşandığı öğrenildi. Annenin eşini kaybettikten sonra çocukları ile birlikte çadırda yaşadığı ve yaşlı adamdan 3 bin dolar karşılığında kızını satmayı kabul ettiğini anlattı. Ancak parasının tamamını alamadığını anlattı. Yaşlı adamla yapılan röportaj sonrasında ise adamın 6 yaşındaki kızın yaşını sorun etmediğini isterse 10 yaşındaki oğlu ile evlendirebileceğini anlattı.

afganistan kızını sattı yoksulluk