Karıncalardan Bunaldınız mı? İşte 4 Etkin Çözüm

TAKİP ET

Yaz sıcaklarının yanı sıra bir de evinizdeki karıncalar sizleri bunaltıyorsa uzmanlardan tarafından tavsiye edilen 4 etkin çözüm yönteminden birini uygulayarak evinizdeki karıncalardan kurtulabilirsiniz.

Yaz sıcaklarının yanı sıra bir de evinizdeki karıncalar sizleri bunaltıyorsa uzmanlardan tarafından tavsiye edilen 4 etkin çözüm yönteminden birini uygulayarak evinizdeki karıncalardan kurtulabilirsiniz.

İşte sizi evinizdeki karıncalardan kurtararak evinizde huzurlu vakit geçirmenizi sağlayacak oldukça pratik ve masrafsız sayılabilecek 4 etkili uzman tavsiyesi;

Tarçın Karışımı

1 su bardağı su, pamuk, tarçın çubukları ve yarım çay kaşığı tarçın tozu ile bu karışımı hazırlayabilirsiniz.

Karışımı hazırlamak için yarım çay kaşığı tarçın tozunu 1 su bardağı su ile karıştırdıktan sonra pamuğa dökerek karıncaların eve girebileceği yerlere pamuğu sürün. Bu karışımı karıncalardan kurtulana kadar günlük uygulamaya devam edin.

Sirke Karışımı

Bu karışım için ihtiyaç duyacağımız malzemeler sirke, su, limon yağı ve sprey şişesidir.

Eşit miktardaki sirkeyi ve suyu sprey şişesine boşalttıktan sonra birkaç damla limon yağı ekleyerek sprey şişesini iyice çalkalayın. Karıncaların olduğu yerlere sıktığınız zaman etkili olduğunu  göreceksiniz.

Kırmızı Biber Karışımı

Bu karışım için ihtiyacımız olan malzemeler kap, kırmızı biber ve su.

Suyu kaynattıktan sonra bir kaba dökerek biraz kırmızı biber ilave edin. Daha sonra karıncaların evinize girdiği bölgelere düzenli şekilde sürdüğünüz zaman karıncalardan rahatlıkla kurtulacaksınız.

Limon Karışımı

Evdeki karıncaları öldürmeden onlardan kurtulmanın en etkin yolu limon karışımıdır. Bu karışım için ihtiyacımıza göre 1 veya 2 adet limon ile kuru naneye gereksinim duyarız.

Limonu 4 parça şeklinde kestikten sonra her bir parçanın ortasına bir tatlı kaşığı kadar kuru nane dökerek limon parçalarını karıncaların en yoğun olduğu bölgelere yerleştirin. Sadece birkaç saat içerisinde karıncaların evinizden kaçtığını göreceksiniz.

karınca yaz sıcakları tarçın sirke limon