Kardeşinin 'Gözaltına Alınıp Dövüldüm' Açıklaması Yalan Çıkan Nevşin Mengü Açtı Ağzını Yumdu Gözünü: "Kardeşime Güvenmekle Hata Yaptım"

TAKİP ET

Ünlü spiker Nevşin Mengü'nün kardeşi gözaltına alındıktan sonra karakolda dövüldüğünü iddia etmiş, ancak bu iddialar yalan çıkmıştı. Kardeşinin iddialarına inanan Mengü, "Bu sefer, hata yaptım, hem de büyük bir hata yaptım. Kendi canımdan kanımdan kardeşime fazla güvendim" ifadelerini kullandı.

Ünlü spiker Nevşin Mengü’nün kardeşi gözaltına alındıktan sonra karakolda dövüldüğünü iddia etmiş, ancak bu iddialar yalan çıkmıştı. Kardeşinin iddialarına inanan Mengü, "Bu sefer, hata yaptım, hem de büyük bir hata yaptım. Kendi canımdan kanımdan kardeşime fazla güvendim" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Nevşin Mengü’nün erkek kardeşi avukat Burak Mengü, Cihangir'den kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından kaçırıldığını, karakolda darp edildiğini iddia ederek önce bir tweet atmış, ardından da şikayetçi olmuştu. Yalan söylediği ortaya çıkan Burak Mengü’ye suç uydurmaktan işlem yapıldığı öğrenildi. 

O GÜN BİR MÜVEKKİLİ İLE BULUŞMUŞ
Konu hakkında araştırma başlatan Asayiş Şube Gasp Büro ekipleri, avukat Burak Mengü’nün o gün bir müvekkili ile buluşarak Ümraniye’ye gittiğini, daha sonra da saat 19.00 sularında aynı kişinin kendisini Levent’e bıraktığını belirledi. Burak Mengü’nün de bu gelişmenin ardından şikayetini geri çektiği öğrenildi. 

"KARDEŞİME GÜVENMEKLE HATA YAPTIM"
Birgün'deki köşesinde daha önce kardeşinin kaçırılmasına ilişkin bir yazı yazan Nevşin Mengü ise gerçeğin ortaya çıkmasının ardından bugün yeni bir açıklama yaptı. "Ne deseniz haklısınız" diye başlayan Nevşin Mengü, "Ölecek gibi hissetim" başlığıyla sosyal medya hesabından, "Vallahi evet ölecek gibi hissettim. Ben hayatımda doğruya hep doğruyu aktarmaya çok önem verdim. Her zaman haber yazarken de haber aktarırken de ince eledim sık dokudum. Bu sefer, hata yaptım, hem de büyük bir hata yaptım. Kendi canımdan kanımdan kardeşime fazla güvendim. Söylediklerini yeterince sorgulamadım. Her zaman haber yaparken yaptığım gibi kaynağı didik didik didiklemedim. Hata benim. Burak, kendi içinde ne yaşadı bilemiyorum. Daha evvel baktığı davalar nedeniyle sıkıntı yaşadığını biliyorum. Ancak ne olursa, olmamış bir şeyi olmuş gibi; ya da olan bir şeyi farklı şekilde aktarmak kabul edilemez.” ifadelerini kullandı. 

"KURUMLARIN BOŞ İDDİALARLA KARALANMASINA KARŞIYIM"
Mengü açıklamasının devamında, “Polis ne melektir ne de öcü. Hiç bir kuruma düşman değilim. Kurumlar içinde aksayan bir takım sorunlar varsa, bunların basın yoluyla kamuoyu gündemine getirilmesi ve sorgulanmasının her şeyden çok kurumların yararına olacağı görüşündeyim. Ancak kurumların boş iddialarla karalanmasına karşıyım. Hatta önce ben karşı dururum. Hata yaptığım zaman hata yaptım derim, denmesi gerektiğine inanırım. Hataların öğretici olduğunu da düşünürüm. insan düşmeden yürümeyi öğrenemiyor, yürümekte ne kada usta olsa da, bazen takılıp düşebiliyor.” dedi. 

nevşin mengü burak mengü nevşin mengünün kardeşi gözaltı yalan son dakika son dakika haberi