Karamollaoğlu: İmamoğlu ya da Yavaş mutlaka kazanır demek cahilce, Erdoğan buldozer gibi ezip geçer

TAKİP ET

6'lı masanın adayının kim olacağı halene merak konusuyken Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'ndan konuya hakkında bir açıklama geldi.

İmamoğlu ya da Yavaş'ın aday olması halinde mutlaka kazanacaklarını düşünmenin cahilce bir iddia olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, "Erdoğan'ı hafife alıyorlar, buldozer gibi ezip geçer" şeklinde konuştu. Karamollaoğlu'nun açıklaması İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığına olum bakan Akşener'in sözlerine gönderme olduğu ifade edildi. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı zaman kala, 6'lı masanın aday olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rakibinin kim olacağı halen merak konusu.

"6'LI MASANIN ADAYI KONUŞMA ZAMANI GELDİ"

Gündem hakkında Habertürk gazetesinden Nihal Bengisu Karaca'nın sorularına cevap veren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ocak ayı itibariyle Türkiye'nin seçim sathı mailine girmiş olacağına dile getirip 6'lı masanın 5 Ocak'ta yapacağı yeni toplantıda adayın görüşülmesi gerektiğini ifade etti.

"ERDOĞAN'IN OYU YÜZDE 42-43'Ü GEÇMEZ"

Seçime ilişkin konuşan Karamollaoğlu, "Cumhur İttifakı ise daha düşük. Seçimlerde meclisi kaybedecekleri kesin. Burada şöyle önemli bir nokta ortaya çıkıyor. Biz mecliste 400'ün üzerine çıkabilirsek referanduma gerek kalmaz, anayasa değişikliği süratle gerçekleştirilir. İşte orada uyum çok önemli" ifadelerini kullandı.

"İMAMOĞLU YA DA YAVAŞ KAZANIR DEMEK CAHİLCE"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ya da ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın aday olmasına ilişkinde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "İmamoğlu'nu ya da Yavaş'ı istiyoruz, onlardan biri aday olurlarsa mutlaka kazanır demek cahilce bir iddia. Erdoğan'ın politik birikimini mali imkanlarını yargıdaki imkanlarını hafife alıyorlar. Erdoğan buldozer gibi ezip geçer" ifadelerini kullandı.

 

Temel Karamollaoğlu aday cumhurbaşkanlığı