Karalama Kampanyaları Devam Ediyor! Bu Kez De TSK Afrin'de Hastane Bombaladı Yalanı Geldi

TAKİP ET

Bazı yabancı yayın organlarında yer alan skandal iddialar karalama kampanyalarının devam ettiğini gösterdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, Afrin'de hastane bombalandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Bazı yabancı yayın organlarında yer alan skandal iddialar karalama kampanyalarının devam ettiğini gösterdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, Afrin’de hastane bombalandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Bazı yabancı yayın organlarında yer alan Afrin’de TSK’nın hastane bombaladığı iddialarına TSK’dan açıklama geldi. BBC gibi yabancı yayın organlarının yaptığı bu haberler TSK tarafından yapılan açıklamayla yalanlandı. Bu yabancı yayın organları tarafından yapılan iddialar Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’na devam eden TSK’yı karalama kampanyalarına devam edildiğini gösterdi. TSK ise resmi sitesinden yaptığı açıklamayla, ‘Haberler gerçek dışıdır’ ifadelerine yer verdi.

‘SİVİL MASUMLARA ZARAR VERİLMEMEKTEDİR’

Ortaya çıkan bu iddiaların ardından hemen resmi sitesinden açıklamalara yer veren Türk Silahlı Kuvvetleri, ‘Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’de hastane bombalandığı haberleri gerçek dışıdır’ ifadelerine yer verilirken bölgede devam ettirilen Zeytin Dalı Harekatı’nın sivil masum halka ve çevreye kesinlikle zarar verilmeyecek şekilde devam ettiği aktarıldı.

SURİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGILI ŞEKİLDE İLERLİYOR

TSK ve ÖSO birlikleri tarafından başlatılan ve 57. gününe giriş yapan Zeytin Dalı Harekatı başladığı ilk günden itibaren Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde devam ediyor. Operasyonun başladığı ilk andan itibaren tüm dünya ve Türkiye’nin gözü Afrin’e çevrilirken Türkiye tarafından gelen her açıklamada, operasyonda Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olunduğu ve operasyonun amacının yalnızca bölgede tehdit unsuru haline gelen PKK, PYD, YPG ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik olduğu aktarılıyor.

 

Suriye Afrin Zeytin Dalı TSK Hastane bombalandı mı İddia BBC