Karadeniz'de PKK'nın Kış Üslenmesine Büyük Darbe

TAKİP ET

Karadeniz'de güvenlik güçlerinin son 3 yıldır düzenlediği kararlı terör operasyonları sonucunda PKK'lı teröristler bölgede etkisini kaybetti. Terör örgütü PKK'nın 22 kişilik Sözde Karadeniz'e açılan grubunun tamamı etkisiz hale getirildi. Ayrıca güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sırasında bölgeye takviye olarak gönderilen yeni grupların kış üstlenmesi yapamadan etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Güvenlik güçlerinin son yıllarda Karadeniz kırsalında yürüttüğü başarılı operasyonlar ve insansız hava aracı desteği ile PKK'nın 22 kişilik Sözde Karadeniz Açılım grubu etkisiz hale getirildi. Karadeniz'e yaz döneminde Tunceli üzerinden gelen 8 kişilik yeni bir terörist grubun bölgeye takviye gönderildiği telsiz kestirmesi ve istihbari İyi çalışmalar sonucunda tespit edildi. Yaylada Kasaptan kuzu eti çalan Teröristlerden biri Jandarma Özel operasyon timleri tarafından 12 Eylül’de Giresun kırsalında çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi. Yine aynı bölgede yürütülen hava destekli operasyonlar sırasında 2 PKK'lı terörist çatışma bölgesinden kaçtı. Teröristler ormanlık alanlarda kurulan fotokapanlar ve İHA’lardan rahat hareket edemeyerek alternatif yol aramaya başladı fakat alternatif yol bulamayınca da köşeye sıkıştı. Yaz Döneminden itibaren Karadeniz'deki Yayla evlerinin de güvenlik güçlerinin sıkı takibine girmesiyle teröristler açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

KIŞ ÜSLENMESİ YAPAMADAN GERİ KAÇTILAR

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla yiyecek bulmakta sıkıntı çeken ve koşu sahnesi yapamayan Teröristlerden bazıları Tunceli'ye geri döndü. Geçtiğimiz günlerde Güvenlik güçleri tarafından Giresun kırsalında ormanlık arasında sıkıştırılan 3 terörist Grup ise izini kaybettirdi. Güvenlik güçleri teröristlerin hala bölgede olma ihtimali karşısında Yayla evlerini gece gündüz kontrol altında tutuyor. Bu bölgede daha önce teröristlerin Yayla evlerinden yiyecek ve insan malzemesi çalarak kış üstlenmesi yaptığı tespit edilmişti.  Fakat Bu yıl kararlılıkla yürütülen ve başarılı operasyonlar sayesinde teröristler kış üstlenmesi yapamadan geri kaçıyor.

son dakika karadeniz operasyon son dakika haberi PKK kış yapılanması