Karadeniz Bölgesi'nde Yayla Evleri Tek Tek Aranıyor

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı 32 ilin Valiliğine bir yazı göndererek Güvenlik Tedbirleri' genelgesi ile yayla evlerinde 'yaşamsal malzemesi' bırakılmaması konusunda Karadeniz Bölgesi yaylalarında bulunan vatandaşları uyardı. Vatandaşların yayla evleri Jandarma ekipleri tarafından tek tek dolaşıyor.

İçişleri Bakanlığı 32 ilin Valiliğine bir yazı göndererek Güvenlik Tedbirleri’ genelgesi ile yayla evlerinde ‘yaşamsal malzemesi’ bırakılmaması konusunda Karadeniz Bölgesi yaylalarında bulunan vatandaşları uyardı. Vatandaşların yayla evleri Jandarma ekipleri tarafından tek tek dolaşıyor.

Giresun'un Yağlıdere ilçesine bağlı yaylaları gezen Jandarma ekipleri yağmur çamur sistem eden vatandaşlara uyarmaya devam ediyor. Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte Yayladan evlerine dönecek olan vatandaşlar herhangi bir yaşamsal malzeme bırakmamaları konusunda uyarılıyor. Jandarma ile birlikte yaylalara çıkan Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu da vatandaşlara uyarılar yaptı.

KIŞ YAPILANMASI ÖNLENMEYE ÇALIŞILIYOR
İlçenin kırsal kesimlerinde son yıllarda terör faaliyetlerinin artması nedeniyle bazı sorunları olduğunu belirten Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu terör örgütünün kış yapılanmasına önüne geçmek ve bölgede barınmasına engellemek için vatandaşları Duyarlı olmaya çağırdıklarını söyledi. PKK'lı teröristlerin kırsalda aç kalmaları durumunda kışın boş kalan Yayla evlerinde gıda maddelerinden dolayı evlere girdiğini belirten Kırhasanoğlu “Bununla ilgili bütün yaylada oturan vatandaşlarımızı uyarmak babında evlerinde kimsenin gıda maddesi ve malzemem bırakmaması konusunda vatandaşlarımızı uyarıyoruz.. Gerekirse tek tek uyaracağız ve evlerdeki malzemeyi boşaltacağız”  ifadelerini kullandı.

GÜVENLİK GÜÇLERİ ELLERİNDEN GELENİ YAPIYOR
Güvenlik güçlerinin ellerinden gelen her şeyi yaptığını belirten Kırhasanoğlu, “Şu an ormanlarda arama tarama faaliyetlerini sürdürüyorlar. Bir PKK’lı öldürüldü gerisini de bulmak için gece gündüz demeden 4 koldan çalışıyorlar. İnşallah geri kalanları da bulacaklar. Vatandaşımız da duyarlı bu konuda, köylerinde ya da yayalarında yabancı birisini gördükleri zaman anında güvenlik güçlerimize bilgi veriyorlar”  ifadelerini kullandı.

 

son dakika haber karadeniz yayla evleri PKK kış yapılanması