Karabağ'da Yakıt Deposunda Patlama: 125 Ölü

TAKİP ET

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde bulunan Hakendi'de yakıt deposunda dün patlama meydana geldi. Yetkililer, patlamada ölü sayısının 125'e yükseldiğini açıkladı.

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesi sınırlarında yer alan Hankendi kentindeki bir yakıt deposunda henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı dün patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yakıt deposunun bulunduğu bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. 

Ptlamanın ardından çıkan yangına itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilirken, yetkililer, yakıt deposundaki patlama sonucu 125 kişinin hayatını kaybettiğini ve 200'den fazla kişinin ise yaralandığını bildirdi. 

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Karabağ bölgesindeki Hankendi - Askeran yolu yakınlarında bulunan bir benzin depolama alanında yangın çıktı. Yangına müdahale etmesi için 15 itfaiye aracı görevlendirildi. Benzin yakıt deposundaki yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü." ifadelerine yer verildi. 

Yangının söndürülmesinde Azerbaycanlı itfaiye ekiplerinin özverili çalışmalarının önemli katkısı olduğuna da açıklamada yer verildi. 

Azerbaycan Karabağ yakıt deposu