Kara Kış Geliyor! Meteoroloji 16 İl İçin Uyardı: Kar Yağışı Ne Zaman Başlayacak

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamada, İstanbul için ilerleyen 5 gün içinde kar yağışı beklenmediğini ancak 16 il için kara kış uyarısı yapıldığı öğrenildi. Kara kış yağmurlu havalarla beraber etkisini göstermeye başlayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son açıklamada, İstanbul için ilerleyen 5 gün içinde kar yağışı beklenmediğini ancak 16 il için kara kış uyarısı yapıldığı öğrenildi. Kara kış yağmurlu havalarla beraber etkisini göstermeye başlayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son uyarılarda bugün itibariyle birçok ilde başlayan yağmurlu havanın ilerleyen günlerde de devam edeceğini ancak gelecek 5 gün içinde kar yağışının beklenmediği belirtildi. 

4 İL İÇİN YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji’den yapılan bilgilendirmelere göre, Muş, Erzurum, Bingöl ve Erzincan’da Cuma günü sabah saatleri itibari ile başlayacak olan yoğun kar yağışının günlük hayatı olumsuz etkileyeceği belirtilirken vatandaşlar dikkatli olmaları için uyarıldı. Don ve buzlanma olaylarına karşı uyarılan vatandaşlara ulaşımda aksamalar yaşanabilme olaylarına karşı tedbirli olmalarını konusunda uyarılar yapıldı.

SAĞANAK YAĞIŞ BİRÇOK İLİ VURACAK

Bugün itibari ile hemen hemen yurt genelinde birçok ili etkisi altına alan sağanak yağışın Cuma günü de devam etmesinin beklendiği açıklandı. Antalya, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Adıyaman ve çevreleri, Kilis ve çevreleri, Gaziantep, Malatya ve Şanlıurfa’da yağışın kuvvetli şekilde görülmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden kuvvetli yağış beklenen illerde vatandaşların ani sel ve su baskını ve şiddetli rüzgara karşı tedbirli olmalarını istediği öğrenildi. Uyarılar arka arkaya gelirken Düzce ve Bolu illerinde de kar yağışı beklenildiği aktarıldı.

 

Meteoroloji Uyarı 16 il için uyarı Son dakika Kar ne zaman yağacak İstanbul 18 Ocak 2018 hava durumu