Kar yağışları ne zaman başlıyor! İstanbul dahil 10 il için önemli uyarı

TAKİP ET

Ülke genelinde birçok ilde soğuk havalar etkisini gösteriyor. Uzmanlardan havalara ilişkin açıklama geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'unda aralarında bulunduğu 10 şehir için sarı uyarı verdi. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen İstanbul'a karın ne zaman geleceği hakkında konuştu.

Aralık ayınıda bitirirken, birçok kişi “Ne zaman kar yağacak?” sorusunu merak ediyor. Birkaç gündür, İstanbul başta olmak üzere pek çok sayıda ilde adeta bahar havası yaşanırken tekrardan soğuk hava etkisi altına almaya başladı.

SON DAKİKA İSTANBUL HAVA DURUMU

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabı üzerinden hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. İstanbul hava durumu hakkında bilgilere yer veren Şen, “İstanbul’da bugün hava soğuk ve yağmurlu. Sıcaklık 9 derece. Öğlen yağış kesiliyor, yarın hafif yağmurdan sonra hafta sonu dahil yağış yok. Sıcaklık hafta içinde 12-13 dereceyi geçmeyecek. Poyraz bugün akşama kadar kuvvetli esecek. Üşütür iyi giyinmek gerek.” dedi.

HANGİ İLLERDE KAR YAĞACAK?

Ayrıca Şen kar yağışlarının ne zaman geleceğine ilişkin, “Bugün Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, ile Kütahya, Afyon, Ardahan ve Erzincan çevreleri, aralıklı yağışlı. Yağışların genellikle yağmur Karadeniz'in iç, İç Anadolu ile Trakya'nın, Bursa, Bilecik ve Kütahya'nın yüksekleri, Ardahan ve Erzincan çevrelerinde KKY (karla karışık yağmur) ve kar.” dedi.

Yarınki hava durumuna ilişkin Şen, “Yarın Salı iç kesimlerde sıcaklıklar azalmaya devam edecek. Marmara ve Karadeniz kıyısında hafif yağmur. İç anadolunun doğusu ve güneyinde kar yağışı görülecek. Çarşamba tüm ülkede yağış kesiliyor ve 3-4 gün yağış yok. İç kesimlerde sis görülecek.” iifadelerine yer verdi.

“HEM ÇOK SOĞUK HEM DE YAĞMUR VAR”

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten ise sosyal medya paylaşımında, “İstanbul'da her geçen saat poyraz kuvvetlenecek. Yarın (bugün) hem çok soğuk hem de yağmur var. Yağış kış yağmuru şeklinde orta kuvvette ve soğuk yağacak. Rüzgarla birlikte camlardan buğu yaparak akacak.” dedi.

İSTANBUL’A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten kar yağışının ne zaman olacağına ilişkin, “Pazartesi çok soğuk. Salı günü de soğuk. Kar için sinoptik desen oluşmaya başlıyor. İlerleyen günlerde kar takibi heyecanı başlar” ifadelerini kullanmıştı.

10 İL İÇİN SARI UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise yaptığı açıklamasında İstanbul’un da aralarında bulunduğu 10 şehir için sarı uyarı verdi. Meteoroloji’nin sarı uyarıda bulunduğu şehirler ise İstanbul, Bursa, Aydın, Edirne, İzmir, Manisa, Balıkesir, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ oldu.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan İstanbul Valiliği'nden açıklama gelerek, "Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre; Marmara Denizi'nde rüzgâr yarın ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esecek. Fırtınanın; Salı akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği bekleniyor." ifadeleri yer aldı.

 

İstanbul meteroloji kar