Kar Yağışı Gündemi Sonrası İstanbul Valisinden Merak Edilen Soruya Cevap: İstanbul'da Okullar Tatil Olacak Mı?

TAKİP ET

İstanbul'da etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle öğrenciler ve veliler okulların tatil olup olmayacağını merak etmeye başladı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, kar yağışının ulaşımı aksatacak bir noktada ve ağırlıkta olmadığını belirterek, 'Şu anda tatil gibi bir konu gündemimizde yok' dedi.

İstanbul’da etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle öğrenciler ve veliler okulların tatil olup olmayacağını merak etmeye başladı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, kar yağışının ulaşımı aksatacak bir noktada ve ağırlıkta olmadığını belirterek, ‘Şu anda tatil gibi bir konu gündemimizde yok’ dedi.

İstanbulluların merakla beklediği kar yağışı için Meteoroloji’den İstanbul’a sık sık uyarılar gelirken kar yağışı uyarılarının ardından bir soruda İstanbul’da okulların kar nedeniyle tatil olup olmayacağı konusu oldu. İstanbul Valisi Vasip Şahin, öğrenciler ve velilerin kar yağışı nedeniyle okulların tatil olacağı beklentisine girmemeleri gerektiğini söyledi.

‘TATİL GÜNDEMDE DEĞİL’

İstanbul’da beklenen kar yağışının çok etkili ve yoğun olmayacağını belirten İstanbul Valisi Vasip Şahin, kendilerinin bu konuda ilk olarak meteorolojik tahminlere baktıklarını ve bu duruma göre hareket ettiklerini söyledi. Bugün itibariyle meteorolojik tahminlere bakıldığını ve kar yağışının ulaşımı ve eğitimi aksatacak şekilde olmadığını belirten Şahin, bu yüzden şimdilik tatil gibi bir gündemlerinin olmadığını söyledi.

‘ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ AKSAMASIN’

Özellikle sosyal medyadan bu konuda çok sorunun geldiğini söyleyen Şahin, kendilerinin ilk olarak amaçlarının çocukların eğitimlerinin aksamaması olduğunu ancak hava şartlarının çocukların can ve mal güvenliğini tehlikeye atacak dereceye geldiğinde eğitime ara verilme durumunun ortaya çıkacağını belirtti ve hava şartlarının bu duruma geldiğinde eğitime ara vermekten çekinmeyeceklerini aktardı.

 

Meteoroloji Vasip Şahin İstanbul Kar tatili olacak mı Kar ne zaman yağacak 28 Şubat 2018 Hava durumu