Kar Geliyor! Meteoroloji Tarih Verdi, İşte O Gün...

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hafta için hava durumu tahmin raporlarını yayınladı. Yarın Marmara Bölgesi'nin batısında başlayacak olan yeni ılık ve yağışlı hava orta Akdeniz üzerinden tüm yurtta etkili olacak.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü bölge tahmin ve erken uyarı merkezinden yapılan son değerlendirmelere göre Marmara Bölgesi'nde Yarından itibaren Batı kesimlerden başlayacak orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisi olacak.  Ilık havanın etkisiyle sıcaklıklarının artması bekleniyor ancak bölge geneli yağışlı geçecek.

Marmara Bölgesi'nde 29 Kasım Perşembe gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen yeni bir soğuk hava ile sıcaklıklar hissedilir derecede azalacak ve mevsim normallerinin altına düşecek.

KAR YAĞIŞI BAŞLAYACAK

Haftanın ilk yarısında yağmur ve sağanak şeklinde devam edecek olan yağışlar Hafta sonuna doğru yüksek kesimler den başlayarak Karla Karışık Yağmur ve kar şeklinde dönecek. Hafta sonuna kadar İstanbul genelinde her gün aralıklarla yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.  Marmara'nın batısında yeni haftanın ilk yarısında yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacağı da tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü,  yağış nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine dikkat çekerken yayınlanan günlük tahmin raporları ve uyarıların takip edilmesini istedi.

meteoroloji hava durumu hava durumu son dakika son dakika