Kanser Hastası Çocuk Sınıfta Ayrı Bölgeye Alındı

TAKİP ET

Çin'de 13 yaşındaki bir erkek çocuğu hastalığının bulaştırılacağı endişesi ile birlikte sınıfta arkadaşlarından soyutlanarak ayrı oturtuldu.

Çin'de 13 yaşındaki bir erkek çocuğu hastalığının bulaştırılacağı endişesi ile birlikte sınıfta arkadaşlarından soyutlanarak ayrı oturtuldu.

Çin'de büyük bir eğitim ve insanlık skandalının yaşandığı öğrenildi. 13 yaşındaki kanser hastası olan bir erkek çocuğu okulda öğretmenlerinden ve arkadaşlarından ayrı muamele görmeye başladı. Bunun üzerine küçük çocuğun hastalığının bulaşıcı olabileceğini söyleyen öğretmenler kanser hastası küçük çocuğu arkadaşlarından ayrı oturtmaya başladılar. 

Arkadaşlarının yanına geçmek isteyen ancak bu durum karşısında sürekli olarak tepki gören küçük çocuğun üzüldüğü ve psikolojisinin bozulduğu öğrenildi. Ailesine durumu anlatan kanser hastası çocuğun son derece üzgün olmasından dolayı aile öğretmenlerden şikayetçi oldu. 

KANSERİN BULAŞICI OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜLER

Uzmanlar tarafından sık sık kanser hastalığının bulaşıcı bir hastalık olmadığı ifade edilirken bilinçsizce yapılan bu davranışın son derece üzücü olduğu dile getirildi. Ailenin ve küçük çocuğun anlatımlarına göre sınavlara alınmadığı ve derslerde de sınıf arkadaşlarından ayrı bir köşede oturtulduğu öğrenildi. İlk başlarda ailesini üzmemek ve endişelendirmemek için durumu anlatmayan küçük çocuk sonradan dayanamayarak ailesine durumu anlattı. Konu hakkında soruşturma başlatıldı. Ardından öğretmenin kanser nedeniyle öğrenciler arasında ayrım yapmasından dolayı görevden alındığı öğrenildi. Minik çocuğun tedavisinin devam ettiği ve bu süreç içerisinde okula da devam etmek istediği öğrenildi. 

kanser hastası ayrımcılık okul