Kanınız Çekilecek! Melek, Tuvalete Kapatılıp, Aç Susuz Bırakıldı ve Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Ağrı'nın hamur ilçesinde 2012 yılında aile içi şiddet gören alıp tuvalete kapatılan İki çocuk annesi 24 yaşındaki Melek Karaaslan'ın Ölümüne sebebiyet verdikleri iddiasıyla yargılanan kayınpederi eşi ve kayınvalidesi hakkında verilen hapis cezasına Yargıtay 1. Ceza Dairesi az bularak bozdu.

Ağrı'nın hamur ilçesine bağlı Çağlayan köyünde yaşayan Hanım Kasım Levent çiftinin 8 çocuğundan biri olan melek Karaaslan çobanlık yaparak hayatında kazanan Ferdi Karaaslan ile 16 yaşında evlendirildi. İlçenin Kale Mahallesi'nde gelin olarak giden Melek eşinden gördüğü şiddet yüzünden kaçtı ve ilk bebeğini sokakta doğurmak zorunda kaldı. Melek karaaslan'ın bu evlilikten iki çocuğu dünyaya gelirken gördüğü şiddet nedeniyle babası kalsın Levent'in yaşadığı Çağlayan köyüne sığındığı öğrenildi. Ancak genç kadını aile büyükleri namus meselesi diyerek kocasına geri gönderdi. Yeniden eşinin yanına dönen Melek Karaaslan tuvalete kapatıldı ve aç susuz bırakıldı. İstanbul'da çalışan ağabeye Reis Levent, Genç kadının bu durumunu açığa çıkardı. Baba Kasım Levent, Damadından ve ailesinden kızına şiddet uyguladıkları gerekçesiyle şikayetçi oldu. Bunun üzerine ruh sağlığı bozulan Melek Karaaslan tuvaletten çıkarıldı Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Karaaslan Bakanlığı'nda devreye girmesiyle birlikte ambulans uçakla Ankara'ya götürüldü. Fakat 25 Temmuz 2012 tarihinde genç kadın hayatını kaybetti. Kara Hasan'ın ölümüne neden oldukları iddiasıyla eşi kayınpederi kayınvalidesi ve babası hakkında Ağır Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

OLASI KAST İNDİRİMİ UYGULANMASINI YANLIŞ BULDU

Davanın karar duruşması Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 22 Ocak 2014 tarihinde görüldü. Karar duruşmasında Ferdi Karaaslan 8 yıl 4 ay, Kayınpeder Kutbettin ve kayınvaliden acil Karaaslan 6 yıl 3'er ay ve baba kalsın Levent ise 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı. Koca Ferdi Karaaslan hükümden Bir önceki celsede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Cumhuriyet Savcısı dosyaya müdahil olan aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sağlık ve mağdur avukatlarının itirazı üzerine dosya Yargıtay 1 Ceza Dairesi tarafından incelendi. Dosyayı inceleyen Yargıtay verilen cezalara az bularak bozdu. Yargıtay Ferdi Kutbettin ve Naciye Karaaslan hakkında Melek Karaaslan yönelik ihmali davranışla ölüme sebebiyet verme suçundan hüküm de olası kast indirimi uygulanmasını yanlış buldu. Yargıtay eksik ceza verildiğini bildirerek olası kast indiriminin uygulanmamasını istedi.
Yargıtay Baba Kasım Levent'e verilen cezayı da yanlış bularak Melek Karaaslan ile Babasının evi arasında 50 kilometre mesafe olması göre ve coğrafi koşulları dikkate alındığında maddenin sağlık durumunun her aşamasını bilmesin de mümkün olmayacağı, 8 Temmuz 2012'de polis ve Muhtar ile kızını almaya gitmesi nedeniyle suçu işlediğine dair Kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından Beraat kararı verilmesi gerektiğini belirtti.

ağrı hamur şiddet son dakika son dakika haberi