Kandilli'den Korkutan Açıklama! Marmara'da 7 Şiddetinde Deprem Bekleniyor

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener'in son yaptığı açıklama korkuttu. Marmara için yedinin üzerinde deprem beklendiğini söyleyen Özener, bu depremin çok yakın tarihte olması beklendiğini de söyleyerek büyük korku yarattı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener’in son yaptığı açıklama korkuttu. Marmara için yedinin üzerinde deprem beklendiğini söyleyen Özener, bu depremin çok yakın tarihte olması beklendiğini de söyleyerek büyük korku yarattı.

Prof. Dr. Haluk Özener, 17 Ağustos 1999 depreminin 18. yılına ilişkin bir toplantı gerçekleştirdi. Yapılan basın toplantısında oldukça önemli açıklamalarda bulunan Özener, yaptığı açıklamalarla Marmara bölgesinde beklenen şiddetli depremin kısa bir zaman içinde olmasını beklediklerini açıklayarak büyük panik yaşattı.

7’NİN ÜZERİNDE DEPREM

Prof. Dr. Haluk Özener, Kandilli Rasathanesi’nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bilim İnsanlarının Marmara’da yakın gelecekte 7’nin üzerinde deprem olacağını kabul ettiğini belirten Özener, tarih veremediklerini fakat bu depremin tek parçalı bir kırım olabileceği ya da iki parçalı bir kırım olabileceğinin Marmara’da büyük bir deprem olabileceği gerçeğini değiştirmeyeceğini söyledi. Depremin ne kadar büyüklükte ve nerede olacağını bildiklerini ancak bugünkü teknoloji ile ne zaman olabileceğini net şekilde söyleyemediklerini sözlerine ekleyen Özener, geçtiğimiz günlerde Bodrum’da meydana gelen şiddetli sarsıntılar hakkında da, 21 Temmuz’dan bugüne kadar Bodrum’da yaklaşık 8 bin adet deprem meydana geldiğini ve Bodrum’da depremlerin bir süre daha devam etmesini beklediklerini söyledi. 

 

kandilli rasathanesi deprem açıklaması korkutan açıklama 7 şiddetinde deprem haluk özener marmara depremi ne zaman kaç şiddetinde