Kanalizasyonda Zehirlenen 15 Yaşındaki Midya Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Mersin'de 6 gün önce kanalizasyondan sızan gazdan zehirlenen Suriyeli kardeşlerden biri olan 15 yaşındaki Midya Mustu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Mersin’de 6 gün önce kanalizasyondan sızan gazdan zehirlenen Suriyeli kardeşlerden biri olan 15 yaşındaki Midya Mustu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Mersin’de 6 gün önce bir fabrikadan kanalizasyon hattına kaçak olarak bırakılan atık su nedeniyle zehirlenen Suriyeli Midya Mustu ile ablası 18 yaşındaki Ruhlat Mustu zehirlenmiş ve hastaneye kaldırılmıştı. 18 yaşındaki abla, tedaviye yanıt vererek önceki gün hastaneden taburcu edildi. 15 yaşındaki Midya Mustu ise 6 gün süren yaşam mücadelesini dün gece doktorların bütün müdahalelerine rağmen kaybetti. 

BUGÜN TOPRAĞA VERİLDİ
15 yaşındaki Midya’nın cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu’ndan bugün öğlen saatlerinde yakınları tarafından alındı. Genç kız, gözyaşları içinde Güneykent Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi. Mahalleliler kızlarını kaybeden Suriyeli aileyi teselli etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri ise kanalizasyonda incelemelerde bulundu. İki kızın, PH değeri düşük fabrika atık sularının kaçak olarak kanalizasyona tahliye edilerek evsel atıksular ile birleşmesinden doğan gazla zehirlendiğini belirledi. Kaçak hatlar ekipler tarafından kapatıldı. 

 

mersin gaz kanalizasyon zehirlenme atık su