Kalın'dan üniversitelere fuhuş evleri diyen Sofuoğlu'na tepki

TAKİP ET

Katıldığı bir programda üniversiteler için 'Neredeyse fuhuş evleri' ifadesini kullanan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'na bir tepki de Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi.

Katıldığı bir programda üniversiteler için ‘Neredeyse fuhuş evleri’ ifadesini kullanan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’na bir tepki de Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi. Sakarya Üniversitesi Rektörü, Sofuğlu’nun kullandığı bu sözlerden dolayı kendisi hakkında işlem yapılacağını açıkladı. Konuyla ilgili tepkisini dile getiren Kalın ise işlem yapılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Üniversite Rektörü Açıklama Yaptı

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun katıldığı bir programda kullandığı skandal ifadeler tepki topladı. Üniversiteler için ‘Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri’ ifadelerini kullanan Sofuoğlu’na tepkiler çığ gibi büyüdü. Bu açıklamaların ardından Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan bir açıklama yaptı ve bu sözlerin hoş karşılanması veya tevil edilmesi mümkün olmayan sözler olduğunu belirtti. Sofuoğlu’nun herkesi töhmet altında bırakan bir üslup kullandığını, söylediklerinin kendisine hiç yakışmadığını dile getiren Savaşan, kurum olarak yasal süreçleri işletmek durumunda olduklarını ve gerekli işlemlerin tesis edileceğini aktardı.

İbrahim Kalın’dan Açıklama

Sakarya Üniversitesi Rektörü Savaşan’ın yaptığı açıklama sonrasında konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ‘Üniversitelerimizi zan altında bırakan kerih ve sakil açıklamayla ilgili gereken işlemlerin yapılacak olmasını memnuniyetle karşılıyoruz’ dedi.

Fahrettin Altun’dan Tepki Geldi

Konuyla ilgili tepkisini dile getiren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise sosyal medyadan bir açıklama yayınladı ve ‘Gençlerimiz göz bebeklerimizdir’ ifadelerini kullandı. 
 

ibrahim kalın ebubekir sofuoğlu üniversite