Kahramanmaraş'ta günde 45 bin ton enkaz çıkıyor: 'Yaklaşık 1.5 ay içinde bitecek'

TAKİP ET

DSİ 20. Bölge Müdürü Doğru, yaptığı konuşmasında, "Şu anda iki döküm sahası var. Bir kamyon günde 8 sefer yapabiliyor. 300 kamyonumuz var. 2 bin 400 seferlik bir döküm gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerinin ardından ilde devam eden enkaz kaldırma çalışmaları çerçevesinde günlük yaklaşık olarak 45 bin ton moloz, hafriyat sahalarına sevk ediliyor. Devlet Su İşleri 20. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından kentin farklı noktalarında yıkılan binaların enkazlarının kaldırılmasına yönelik hummalı çalışmalarına devam ediyor.

Ekiplerin enkaz kaldırma çalışmalarına devam ettiğini dile getiren Doğru, "Bu minvalde yaklaşık 500-550 iş makinesiyle şehirdeki enkazı belirlenen yerlere taşıyoruz. Şu anda iki döküm sahası var. Günlük yaklaşık 45 bin ton civarı bir enkazı bu döküm merkezlerine naklediyoruz. Bir kamyon günde hemen hemen 8 sefer yapabiliyor. Şu anda 300 kamyonumuz var. 2 bin 400 seferlik bir döküm gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı.

Yıkılacak binalar hakkındaki çalışmanın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü vurgulayan Doğru, müdürlük olarak lojistik destek çerçevesinde depremin ilk saatlerinden bugüne kadar 2 milyon litrenin üzerinde yakıt tüketildiğini ifade etti. Doğru, konuşmasının devamında, "Bu bulunduğumuz kampüste aynı zamanda tüm operatörlerin barınma ihtiyacını da karşılıyoruz. Vardiyalı bir sistem uyguluyoruz. Vardiyalı bir sistemle çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 1-1.5 ay içinde şehrin tüm enkazını kaldırmış oluruz" şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş deprem harfiyat