Kahramanmaraş'ın zirvesindeydi! 130 evden yalnızca 20'si ayakta kaldı

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinin en zirvedeki Büyüknacar köyünde depremin ardından 130 evden 20'si kaldı. Köylüler deprem felaketi esnasında yaşadıkları korkunç olayı anlattı. Köylülerden biri olan Cevdet Şahin, "Millet panik içinde kaldı. Kimi göçük altında bağırıyordu diğer yandan kar yağıyordu. Tipi vardı, çok zordu. Kendi imkanlarımız ile çıkarabildiğimiz kadar çıkardık" şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinin en zirvedeki köylerinden biri olan Büyüknacar köyünde, Kahramanmaraş'ta yaşanan ikinci depremden sonra eski halinden eser kalmadı. Yaklaşık bin 200 nüfuslu, bin 600 rakımlı, olan Büyüknacar köyünde depremde 168 vatandaş hayatını kaybetti. Köylüler deprem sırasında yaşadıkları korku dolu anları anlatırken, köyün çevresinde yer alan Sakı Baba Dağı'nın sanki üzerlerine çöktüğünü ifade etti. 130 haneden 20'sinin yıkılmadığı, kar altındaki Büyüknacar köyü dron yardımı ile görüntülendi.

"DAĞ ÜZERİMİZE GELİYORDU"

Sakı Baba Dağı'nın deprem gecesi kaymaya başladığını ifade eden İsmail Karabudak, "Bir gürültü bir şey, sanki dağ üzerimize geliyordu. Evlerin hepsi uçuyordu. O esnada sesler gelmeye başladı. Karın etkisi çok fazlaydı, enkazda kalanlara müdahale yapamadık. 6 kişiyi kurtardım, 5 cenaze çıkarttım. Devletimizin imkanları ile 2 kişiyi çıkardılar. Diğerlerini vatandaşlar çıkardı" şeklinde konuştu.

"KAR YAĞIYORDU, TİPİ VARDI"

Depremin sabahında kar yağışının yaşandığını vurgulayan Cevdet Şahin, "Millet panik içinde kaldı. Kimi göçük altında bağırıyordu diğer yandan kar yağıyordu. Tipi vardı çok zordu. Kendi imkanlarımız ile çıkarabildiğimiz kadar çıkardık. Köyde yaklaşık 130 hane var, ancak 20 ev ayakta kalabildi. Hayat böyle devam edecek" ifadelerini kullandı.

 

Kahramanmaraş