Kahraman Polis Memuru O Anları Anlattı

TAKİP ET

Bodrum'da kaçak göçmenlerin çıktığı umut yolculuğu sonrasında çıkan faciada küçük bir kız çocuğunu denizden çıkarıp saplık ekiplerine teslim eden polis memuru o anları anlattı.

Bodrum'da kaçak göçmenlerin çıktığı umut yolculuğu sonrasında çıkan faciada küçük bir kız çocuğunu denizden çıkarıp saplık ekiplerine teslim eden polis memuru o anları anlattı. 

Bodrum Gümbet'te dün sabah saatlerinde göçmenler kaçak bir şekilde denize açılarak umut yolculuğuna çıkmışlardı. Ancak yaşanan bir facia sonrasında bulunan teknenin batması sonrasında pek çok Filistin ve Suriye uyruklu göçmen için ölüm kalım savaşı başladı. Bölgeye çok sayıda ekip gönderildi. Çevredeki vatandaşlarında göçmenleri kurtarmak için harekete geçtikleri öğrenildi. 3 göçmen kendi imkanları ile kıyıya çıkarken 17 göçmenin ise ekipler tarafından kurtarıldığı açıklandı. 

Denizden çıkarılan göçmenlerden 9 ve 12 yaşındaki küçük iki kardeşin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadıkları öğrenildi. Ancak 12 yaşındaki kız çocuğunu denizden çıkaran polis memurunun o anki çabası büyük takdir topladı. 

YAŞANANLARI ANLATTI

Deniz düşen göçmenleri kurtarmak için büyük bir çaba içerisine giren Harun Kulaçoğlu isimli trafik polisinin küçük kız çocuğunu kucağında taşıyıp sağlık ekiplerine teslim etmesi dikkat çekmişti. Kalbi duran kız çocuğunu yaşatmak adına dakikalarca kalp masajı yapan sağlık ekiplerini ise göz yaşları içerisinde izleyen polis memuru o anlarda yaşadıklarını anlattı. Her şeyden önce kendisinin de bir baba olduğunu anlatan trafik polisi çocuklara karşı hassas olduğunu belirtti. O çocuklarında kendi çocukları olduğunu dile getirirken konu hakkında çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti.

trafik polisi göçmenler bodrum yaşam savaşı