Kahraman Polis Konuştu Boğulmayı Göze Alarak Atladım…

TAKİP ET

Şırnak Cizre ilçesinde intihar etmek amacıyla Dicle nehrine atlayan kadını akıntı olmasına rağmen Sudan çıkararak kurtaran polis memuru Nuh Toprak olay anını anlattı.

Şırnak Cizre ilçesinde 12 Mart tarihinde intihar etmek için Dicle nehrine atlayan kadını akıntı olmasına rağmen sudan çıkarmayı Başaran Cizre Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Nuh Toprak o gün yaşananları anlattı.
Olay günü bugün devriye görevi için meslektaşları ile birlikte Burcu Belek farkında yaya olarak Devri yaptıklarını söyleyen Toprak, Nehir kenarındaki yıkık surlardan bir kadının suya atladığını gördüğünü söyledi.

'BENİ DE SUYUN İÇİNE ÇEKMEYE ÇALIŞTI'

Yanında bulunan arkadaşlarıyla birlikte hemen olay yerine koyduklarını ve nehrin ortasında akıntıya kapılan kadını gördüğünü söyleyen Toprak, Sinop Uni Cep telefonunu ve üniformasını çıkarmadan akıntıya rağmen suya atladığını belirtti. Akıntıya rağmen zor da olsa tadını bileğinden yakalamayı başardığını dile getiren Toprak,
"Ancak kadın beni de suyun içine çekmeye çalıştı. Bir yandan kadını kurtarmak diğer yandan da akıntı ile mücadele ettim ve zor da olsa kadını kıyıya kadar getirmeyi başardım. Nehir kenarındaki arkadaşlarımın yardımı ile kadını sudan çıkardık ve ilk müdahaleyi orada yaptıktan sonra sağlık ekiplerine haber verdik." dedi. 
Olayın ardından kadının yaşadığını öğrendikten sonra çok mutlu olduğunu belirten Toprak, "Boğulacağımı göze alarak nehre atlayıp kadını kurtardım. Şimdi olsa yine atlarım. Kadını kurtardığım için çok mutluyum. Hiçbir şey bir insanın canından daha önemli olamaz. Benim yerimde de kim olsa aynı şeyi yapardı. Umarım bu ve buna benzer olaylar hiç bir zaman yaşanmaz." dedi.

son dakika şırnak cizre boğulan kadın son dakika haberi