Kağıda Veda Eden Resmi Gazete Artık Dijital Ortamda

TAKİP ET

1920 senesinden bu tarafa yayın hayatını sürdüren Resmi Gazete, kağıtla vedalaştı.

1920 senesinden bu tarafa yayın hayatını sürdüren Resmi Gazete, kağıtla vedalaştı. Dijital teknolojiye ayak uydurmak ve kağıt israfının önüne geçmek isteyen devlet ise bu doğrultuda çok önemli bir karar alarak Resmi Gazete’nin basımına son verdi. Resmi Gazete’yi takip etmek isteyenler ise artık dijital ortamdan Resmi Gazete’ye ulaşabilecek.    

98 yıldan beri yayın hayatını sürdüren Resmi Gazete, bundan sonra basılı olarak okurlarıyla buluşamayacak. Dünyadaki dijital dönüşümü yakından takip eden Türkiye, Resmi Gazete’yi sadece dijital ortamda yayınlayarak okurlarıyla buluşturacak. Böylelikle önemli bir kağıt israfı da engellenmiş olacak.  

Devletin bu uygulamasına dünya genelinde de çok sık rastlanmakta. Hatta dev kuruluşlardan bazıları, basılı gazete yayımını bırakarak sadece dijital ortamda varlıklarını sürdürüyor. Ülkemizde sadece dijital ortamda yayın yapan kuruluşların sayısı da bir hayli fazla.

Devlet, Resmi Gazete’nin basımında görev yapan 130 personeline son iş günü tebliğini 14 Eylül 2018 tarihinde yaptı. Kimileri işçi statüsünde görev yapan personeller, dağıtıldıkları yeni kurumlarında görevlerine başladı.

Resmi Gazete’nin dijital ortamda yayın yapması vatandaşlar açısından da çok büyük kolaylık olacak. Resmi Gazete’ye ulaşmak isteyen vatandaşlar, internete girdikleri zaman saniyeler içerisinde Resmi Gazete’ye ulaşabilecekler.

Resmi Gazete devlet kağıt dijital ortam basım