Kafedeki silahlı kavgaya karışan kişi öldürüldü, 3 şüpheli tutuklandı

TAKİP ET

Konya'da gerçekleşen trajik bir olayda, önceki gün bir kafede meydana gelen kavgada tabancayla vurulan Selman Özey (36), tedavi gördüğü hastanede bu sabah yaşamını yitirdi. Olayın ardından gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, Salı günü saat 23.00 sıralarında Selçuklu ilçesi Sille Subaşı Mahallesi Hükümet Caddesi'nde meydana geldi. Bir kafenin bahçesinde oturan Selman Özey'e yanına gelen 3 kişi tabancayla ateş açtı. Ağır yaralanan Özey, ambulansla Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Olay anı, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde hafif ticari bir araçla gelen 3 kişinin Selman Özey ile tartıştığı, şüphelilerden ikisinin belindeki tabancayla Özey'in bacaklarına doğru ateş ettiği, Özey'in yere düştüğü ve bu sırada birinin tekrar ateş ettiği ardından kaçtıkları görüldü.

Polis, olayın ardından soruşturma başlattı. Şüphelilerin, kiralık bir araçla olayı gerçekleştirdikleri ve aracı Karatay ilçesinde bir apartmanın önündeki otoparka bıraktıktan sonra kaçtıkları tespit edildi. Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri bölgede yaptığı araştırmada aracın yanındaki boş arazide, siyah bir poşette 3 tabanca ele geçirdi. Bu tabancalar incelenmek üzere kriminal laboratuvarına gönderildi.

Polis ekipleri olaya karışan 4 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler ifadelerinde kavganın aralarındaki bir para meselesinden kaynaklandığını itiraf etti. Tutuklanan şüphelilerden Ali Kemal Usta, Niyazi Usta ve Ahmet Çiçek, adliyeye sevk edildi. Halil E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu talihsiz olay, Konya'da toplum güvenliği ve bireysel güvenlik konularını bir kez daha gündeme taşıdı. Polis yetkilileri olayın ayrıntılarını titizlikle araştırmaya devam ediyor.

Konya silahlı kavga ölüm haberi