Kadınlara Skandal Öneride Bulunan O İlahiyatçıya Sert Çıktı! 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Mesajlar

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 'Kocanızdan dayak yediğinize şükredin' diyen ve kadınlara skandal önerilerde bulunan İlahiyatçı Nurettin Yıldız'ı ismini vermeden eleştirdi. Erdoğan konuşmasında, 'Bunlar İslam'ı bilmeyecek kadar acizler' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ‘Kocanızdan dayak yediğinize şükredin’ diyen ve kadınlara skandal önerilerde bulunan İlahiyatçı Nurettin Yıldız’ı ismini vermeden eleştirdi. Erdoğan konuşmasında, ‘Bunlar İslam’ı bilmeyecek kadar acizler’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Dünya Kadınlar Günü Programı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında, kadınlara verdiği skandal öneriyle büyük tepki çeken İlahiyatçı Nurettin Yıldız’ı ismini vermeden eleştiren Erdoğan, ‘Din adamı olarak ortaya çıkıp da kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunan dinimizde kesinlikle yeri olmayan bazı içtihatta bulunan kişiler ortaya çıkıyor. Anlamak mümkün değil.’ dedi. Nurettin Yıldız, ‘Kocanızdan dayak yediğinize şükredin’ diyerek üzrine büyük bir tepki çekmişti.

KADINLARIN İSTİHDAMDAKİ YERİ

Düzenlenen programda önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, kadınların ülkemizde ve diğer birçok ülkede ezildiğine ve kötü muamele gördüğüne değindi. Kadınlara karşı yapılan haksızlık ve şiddete karşı tüm mücadelenin sürdüğünü söyleyen Erdoğan, yasalarda düzenlemeler yapıldığını ve eksikliklerin tamamlandığını söyledi. Ancak bunların her zaman düzenlenmesi ve güncellenmesi gereken yasalar olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu alanda ilerlemelerin olmasındaki en büyük etkenin kadınlara sağlanan istihdam olduğunu söyledi. İstihdamda yerleri 9 puan arttırılan kadınların artık daha farklı bir yere geldiğini ve geçmişle asla mukayese edilemeyeceğini söyledi. Kadınlara her türlü imkanın sağlanmaya çalışıldığını aktaran Erdoğan, Başbakanlık dönemine eşi Emine Erdoğan ile birlikte Şanlıurfa’da yaptıkları ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyası ile okula gönderilemeyen kız çocuklarının önünün açıldığını söyledi. ‘Benim gözümde kadınlar insanlığın öğretmenidir’ diyen Erdoğan tüm kadınların kadınlar gününü tebrik ettiğini ifadelerine ekledi.

 

8 Mart Dünya kadınlar günü Erdoğan Açıklama Nurettin Yıldız Eleştiri Cumhurbaşkanı