Kadıköy'de Feci Tramvay Kazası: 4 Yaşındaki Torununu Kurtarmak İsteyen Kadın Tramvayın Altında Kalarak Can Verdi

TAKİP ET

İstanbul'un Kadıköy ilçesindeki Bahariye Caddesi'nde akşam saatlerinde meydana gelen feci tramvay kazasında, İlgün Çölege adındaki kadın, 4 yaşındaki torununu tramvayın altında kalmaktan son anda kurtarsa da kendisi tramvayın çarpması sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan kadın, doktorlar tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

64 yaşındaki İlgün Çölege,  yaşındaki torunu Adem Çakın ile birlikte cadde üzerinde yürüdüğü esnada torunu aniden tramvay raylarına atladı. Talihsiz kadın, 4 yaşındaki torununu son anda yaptığı müdahaleyle tramvayın altında kalmaktan kurtarsa da kendisi tramvayın çarpması sonucu tramvayın altında kalarak 4-5 metre sürüklendi. 

Kazanın ihbar edilmesinin ardından kaza mahalline çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi. İtfaiye ekipleri ve vatandaşlar tarafından yapılan çalışma sonucu tramvayın altından çıkarılan kadına ilk müdahaleyi kaza mahallinde sağlık ekipleri yaptı. Daha sonra hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan kadın, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Tramvay çarpması sonucu hafif yaralanan torunu ise hastanede tedavi altına alındı. 

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kaza mahallinde inceleme yapıldı. 

Kazanın görgü tanığı Ayhan Erek, "Tramvay geldiği esnada çocuk birden tramvay raylarının üzerine atladı. Durumun farkına varan babaannesi son anda çocuğu iterek kurtarsa da kendisini kurtarmayı başaramadı. Tramvayın altında 4-5 metre kadar sürüklendikten sonra tramvay durabildi. Sağlık ekipleri tarafından kadına müdahale edilerek hastaneye kaldırıldı. Torununa da tramvay çarptı. Ancak torunu, tramvayın altında kalmadı. Hafif yaralı olarak kazayı atlattı." dedi. 

İstanbul Kadıköy Tramvay Kazası