Japonya'da Sel Felaketi: Bilanço Giderek Ağırlaşıyor

TAKİP ET

Japonya'da şiddetli yağışlar nedeniyle sel ve toprak kaymaları meydana geldi. Yaşanan felakette ölü sayısının 81'e yükseldiği belirtildi.

Japonya'da şiddetli yağışlar nedeniyle sel ve toprak kaymaları meydana geldi. Yaşanan felakette ölü sayısının 81’e yükseldiği belirtildi. 

Japonya'nın batısında yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle sel ve toprak kayması felaketi yaşandı.  Ülkede Felaketin Ardından bilançonun giderek arttığı açıklandı. Toprak kayması ve sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 81 yükselirken milyonlarca kişinin de evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi. Ordu personeli, acil servis ekipleri ve askeri helikopterler sel felaketi nedeniyle mahsur kalanların kurtarılması için yoğun çaba harcıyor.

EVLERİNİZİ TERK EDİN ÇAĞRISI YAPILIYOR

Japon yetkililer ise hala devam ettiği ülkenin güneyinde yaşayan milyonlarca bölge Sakinleri evlerini terk etmeleri çağrısında bulunuyor.  2014 yılında benzer bir sel felaketi yaşanmış ve 77 kişi Hayatını kaybetmişti. Daha felaketin ilk saatlerinde bile 81 kişinin hayatını kaybetmesi ile felaketin boyutu o dönemki sel baskınlarını aşmış durumda.

japonya sel felaketi sel baskını toprak kayması bilanço dünya haberleri