Jandarma Yasadışı Yollarla Yurt Dışına Kaçmaya Çalışan 4 DHKP-C'liyi TIR Dorsesinde Havasızlıktan Boğulmak Üzereyken Yakaladı!

TAKİP ET

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı yakınlarında bulunan bir Tır parkında DHKP-C'lilerin yasadışı yollarla yurt dışına kaçacağı bilgisini alan jandarma ekipleri operasyon düzenledi. Tır parkına düzenlenen operasyonda bir dorse içerisinde 1'i kadın 4 DHKP-C'li havasızlıktan bayılmak üzereyken bulundu.

Edirne’de Kapıkule Sınır Kapısı yakınlarında bulunan bir Tır parkında DHKP-C’lilerin yasadışı yollarla yurt dışına kaçacağı bilgisini alan jandarma ekipleri operasyon düzenledi. Tır parkına düzenlenen operasyonda bir dorse içerisinde 1’i kadın 4 DHKP-C’li havasızlıktan bayılmak üzereyken bulundu. 

Haklarında yurt dışına çıkış yasağı kararı bulunmasına rağmen, yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmaya çalışan DHKP-C üyesi 4 kişi, jandarma tarafından Edirne’de Kapıkule Sınır Kapısı yakınlarında bir tır parkında saklandıkları dorsenin içinde yakaladı. 

HAVASIZLIKTAN ÖLECEKLERDİ
İhbar üzerine operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, DHKP-C üyesi 4 kişiyi yurt dışına kaçak yolla çıkmak üzere saklandıkları tırın dorsesinde bulduğunda havasızlıktan ölmek üzereydi. İsimlerinin .A, M.V, C.V ve F.V olduğu öğrenilen teröristler hakkında yakalama kararı olmadığı, ama haklarında yurt dışına çıkış yasağı bulunduğu öğrenildi. Jandarma tarafından gözaltına alındıkları ve olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı öğrenildi. 

 

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı DHKP-C tır dorsesi terörist