İzmit'te Arkadaşını Av Tüfeğiyle Öldüren Sanık Hakkında Müebbet Hapis İstemiyle Dava Açıldı

TAKİP ET

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, kendisine hakaret ettiğini iddia ettiği arkadaşı İsmail Kütük'ü (54) av tüfeğiyle öldüren Erdem Diril (34), 'Kasten öldürme' suçundan yargılanmak üzere Kocaeli 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Olay, 21 Haziran gecesi İzmit'in Durhasan Mahallesi'nde meydana geldi. İsmail Kütük ile Erdem Diril arasında sözlü anlaşmazlık sonucu başlayan kavga, kısa sürede şiddetlenerek taraflar arasında fiziksel bir mücadeleye dönüştü. Bu kavga sırasında Erdem Diril, yanında bulunan av tüfeğiyle İsmail Kütük'e ateş etti. Ateş sonucu yaralanan Kütük, olay yerinde hayatını kaybetti. Erdem Diril ise jandarmaya teslim oldu. İsmail Kütük'ün cenazesi morga kaldırılırken, Erdem Diril ise adliyeye sevk edildi ve burada mahkemece tutuklandı.

Erdem Diril, savcılık ifadesinde Kütük'ün kendisine hakaret ettiğini ve bu nedenle saldırdığını itiraf etti.

Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianameye göre, olay sırasında taraflar arasında araç içinde yaşanan tartışmanın ardından Erdem Diril'in tüfeği alarak önce iki kez ateşlediği ve İsmail Kütük'ün yere düşmediğini görmesi üzerine bir kez daha ateş ettiği ifade edildi. Otopsi raporu da bu atışın sonucunda saçmaların İsmail Kütük'ün hayati organlarına isabet etmesi sonucu ölümüne yol açtığını doğruladı.

İddianamede, Erdem Diril'e 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası talep edildi.  Erdem Diril, 4 Ocak 2024 tarihinde Kocaeli 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

İzmit cinayet mahkeme dava