İzmir'deki Patlamayla İlgili Detaylar Başsavcılıktan Açıklandı!

TAKİP ET

İzmir Buca'da cezaevi servisinin geçişi esnasında yaşanan patlamayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada patlamanın el yapımı bomba ile gerçekleştirildiği belirtildi.

İzmir Buca’da cezaevi servisinin geçişi esnasında yaşanan patlamayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada patlamanın el yapımı bomba ile gerçekleştirildiği belirtildi.

Bugün saat 08.01’de İzmir Buca Cezaevi servisinin geçişi esnasında patlatılan bombayla ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. İzmir Başsavcılığı patlamayla ilgili yaptığı açıklamada el yapımı bomba kullanıldığını belirtti.

CEZAEVİ ARACININ GEÇİŞİ SIRASINDA PATLATILDI

İzmir Başsavcılığının yaptığı açıklamada, İzmir Buca Kırıklar İnfaz Kurumu Kampüsünde görevli personeli taşımakta olan servis aracının geçişi sırasında çöp konteynırının içine yerleştirilen patlayıcının el yapımı bomba olduğunun tespit edildiğini belirtti.

YARALILARIN DURUMLAR İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILDI

Cezaevi aracının geçişi sırasında çöp konteynırına bırakılan bombanın patlaması sonrasında 7 kişi yaralanmıştı. Başsavcılık, olayda yaralanan bir servis şoförü ve 6 kurum personelinin durumları ile ilgili de bilgi verdi. Savcılık açıklamasında, "Hain saldırı sonrasında yaralılar olay yerine en yakın hastanelere kaldırılmış olup 6'sı ayakta gerekli tetkik ve tedavileri yapılarak taburcu edilmiştir. Ayağından yaralanan bir personelimiz ise ameliyata alınmıştır. Olayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır." ifadelerinde bulundu.

 

izmir buca cezaevi aracı patlama çöp konteynırı patlamanın detayları izmir başsavcılık açıklama 7 yaralı el yapımı bomba