İzmir depremi paylaşımının ardından hakkında soruşturma başlatılan Öykü Serter'den açıklama

TAKİP ET

İzmir'de yaşanan depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdan dolayı bir vatandaşın şikayeti üzerine hakkında soruşturma başlatılan Öykü Serter'den açıklama geldi.

İzmir'de yaşanan depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdan dolayı bir vatandaşın şikayeti üzerine hakkında soruşturma başlatılan Öykü Serter'den açıklama geldi. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçundan soruşturmabaşlatılan ünlü sunucu, konuyla ilgili ilk açıklamayı sosyal medya hesabından yaptı ve 'Şereftir' ifadelerini kullandı.

Paylaşımları Emniyeti Harekete Geçirdi

Ünlü sunucu Öykü Serter, İzmir'de meydana gelen depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda, aralarında devlet görevlilerinin de yer aldığı birçok kişiyi itham altında bırakan ifadeler kullanmıştı. Serter'in bu paylaşımları üzerine emniyet harekete geçti ve yaptığı paylaşımlarla halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği belirlenen ünlü sunucu hakkında araştırma raporu düzenlendi. 


Kimliği Belirsiz Bir Vatandaş İhbar Etti

Söz konusu raporda ise Öykü Serterin yaptığı paylaşımların görüntüleri yer aldı ve ünlü sunucuyu kimliği belirsiz bir vatandaşın ihbar ettiğine dair bilgiler yer aldı. Tüm bu gelişmelerin ardından Serter hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan soruşturma başlatıldı. Kimliği belirsiz vatandaş tarafından yapılan ihbarda ise Serter'in devlet büyüklerini küçük düşürdüğü, hedef gösterdiği ve halkı galeyana getirdiği şeklinde ifadeler yer aldı. Emniyet tarafından hazırlanan rapor İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. 


Öykü Serter'den İlk Açıklama

Hakkında başlatılan soruşturmanın ardından ilk açıklamayı sosyal medya hesabından yapan Öykü Serter, 'Şereftir' ifadesini kullandı. 
 

öykü serter sosyal medya izmir cumhuriyet istanbul