İzmir'deki depremde can kaybı artıyor

TAKİP ET

İzmir Seferihisar merkezli gerçekleşen ve İzmir'in bazı ilçelerinde evlerin yıkılmasına sebep olan 6.6 şiddetindeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen saat maalesef daha da yükseliyor.

İzmir Seferihisar merkezli gerçekleşen ve İzmir’in bazı ilçelerinde evlerin yıkılmasına sebep olan 6.6 şiddetindeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen saat maalesef daha da yükseliyor. Bölgeden gelen son bilgilere göre depremde can kaybı 39’a yükselirken 885 kişi ise yaralandı. Toplam 9 binada arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bilgilerine yer verilirken şimdiye kadar 103 kişinin enkazdan kurtarıldığı aktarılan bilgiler arasında.

Artçı Depremler Devam Ediyor

Merkez üssü Seferihisar olan ve İzmir dahil pek çok çevre il hatta İstanbul ve çevresinde de hissedilen şiddetli deprem tüm Türkiye’yi yasa boğdu. İzmir’in bazı ilçelerinde binalarda yıkım meydana gelirken çok sayıda binada ise hasar oluştu. AFAD’ın açıklamasında depremin büyüklüğü 6.6 olarak duyurulurken Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin şiddetini 6.8 olarak ölçtü. Yine AFAD’dan gelen bir başka açıklamada ise şiddetli depremin ardından bazılarının şiddeti 4’ün üzerinde olmak üzere 615 artçı deprem yaşandığı bilgisi aktarıldı.


Can Kaybı 39'a Yükseldi

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları dünden beri hız kesmeden devam ederken bölgedeki gelişmelerle ilgili peş peşe açıklama yapa AFAD, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 39’a, yaralananların sayısının ise 885’e yükseldiğini duyurdu. Öte yandan 9 binanın enkazında ise arama kurtarma çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği bilgisi paylaşıldı. 

7 Katlı Apartmanın Enkazından 9 Kişi Çıkarıldı

Bölgeden sık sık bilgi aktaran Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremde yola doğru devrilen ve 7 katlı olan Doğanlar Apartmanı’nın enkazından 8’i sağ olmak üzere 9 kişinin çıkarıldığını kamuoyuyla paylaştı. 21 dairen oluşan apartmanın enkazında kaç kişi olduğuna dair net bir bilgi olmadığını söyleyen Bakan Kurum, ekiplerin çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. 



 

izmir afad deprem